27 Ekim 2021 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:09

SGK dan 8999 TL Almayı Unutmayın! Başvurular Unutuluyor! Hakkını Bilen Parasını Aldı!

SGK dan 8999 TL Almayı Unutmayın! Başvurular Unutuluyor! Hakkını Bilen Parasını Aldı!

İlk olarak pandemi nedeni ile ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlara devlet bünyesinde bazı destekler hala gelmeye devam ediyor.

İlk olarak pandemi nedeni ile ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlara devlet bünyesinde bazı destekler hala gelmeye devam ediyor. Yapılmış olan sosyal yardımlardan hala haberi olmayan vatandaşların hesaplarında paralar birikiyor ve başvuru talebinde bulunmadıkları için hesaplarından tekrardan ödemeler toplanıyor. Peki devletin yapmış olduğu bu yardımlar neler? Devletin verdiği yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar hangi koşulları taşımaları gerekiyor? Binlerce vatandaş yine başvuru yapmayı unuttu. Yalnızca talebinizi oluşturarak SGK bünyesinden en az 9000 TL alabilirsiniz işte haberin ayrıntıları...

Sgk Bünyesinde Verilen Destek Ödenekleri

Vatandaşlar için SGK bünyesinde verilen bazı ödemeler ise şu şekilde açıklandı, bu ödemeler;

Doğum yardım ödemeleri, cenaze yardımı ödemeleri, yol yardım ödemeleri, eğitim destek ödemeleri, kreş yardım ödemeleri, süt parası ödemeleri şeklinde belirlendi.

Vatandaşlar ise eğer belirlenmiş olan koşulları yerine getiriyorlar ve hala ödeme almamışlarsa, ödemeler SGK bünyesinde birikiyor geçmişe dönük şekilde e-devlet ve SGK üzerinde yapılmış olan sorgulamalar ile ödemeleri  öğrenebiliyor. Yaklaşık olarak 5 sene geriye dönük bir şekilde ödemeniz var ise tekrardan alabilme şansınız mevcut. Vatandaşların bu yapılmış olan ödemeler için SGK tarafından belirlenmiş olan koşulları yerine getirerek tekrardan başvuru yapmaları yeterli olacaktır. Bunun sonucunda ise tam 5 sene geriye dönüp şekilde ödemeler alınabilecek.

Cenaze Yardımı Nedir?

Cenaze destek ödemesi genel olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde belirlenmiş olan koşullara uyan vatandaşlar için vefat durumunda ailesine bir kereye mahsus olmak üzere verilen yardım ifade etmektedir. Cenaze yardımı ödemesi SGK bünyesinde çalışma hayatını sürdüren ya da emekli olmaya hak kazanmış olan, bu doğrultuda ise bir süre içerisinde vefat etmiş olan vatandaşların yakınlarına yapılmaktadır.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış