28 Ekim 2021 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:09

Devletten Elektrik Desteği! Elektrik Desteği İle İlgili Açıklama Valiliklerden Yapıldı! PTT'ye Ödeme Talimatı Verildi!

Devletten Elektrik Desteği! Elektrik Desteği İle İlgili Açıklama Valiliklerden Yapıldı! PTT'ye Ödeme Talimatı Verildi!

PTT üzerinden anında yapılmaktadır. Özellikle maddi durumu olmayan ve faturasını ödemekte güçlük çeken aileler için e-devlet üzerinden elektrik yardımı başvurusu alınmaktadır.

PTT üzerinden anında yapılmaktadır. Özellikle maddi durumu olmayan ve faturasını ödemekte güçlük çeken aileler için e-devlet üzerinden elektrik yardımı başvurusu alınmaktadır. Bu yardım için başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? 2021 yılı elektrik yardım desteği ne kadardır? Bu yardımlar ne zaman yapmaktadır. Yardıma muhtaç vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Elektrik desteğine yapılan başvuru sonrasında PTT üzerinden elektrik yardımları yapılmaktadır.

Elektrik Desteği


Özellikle dar gelirli aileler gelir durumlarını belgeleyerek yardıma ihtiyaçları olduklarını belirtiyorlar ve devletin sunmuş olduğu barınma, giyinme, yiyecek, eğitim, elektrik desteği, parasal desteklerden yararlanabiliyorlar. Bu kapsamda pandemi döneminde yapılan elektrik faturası ödenmesi ile  birlikte elektrik yardımı müracaatları da yapılmaktadır. PTT üzerinden elektrik yardımı ödenekleri sağlanırken kişiler başvurularını e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bu süreçte elektrik başvurusu nasıl yapılmaktadır? Yardımlar nerelerden alınıyor? Sorularını kendilerine soruyorlar...

Açıklama Yapıldı


2021 yılı elektrik tüketim desteği, elektrik faturası desteği ile düzenli sosyal yardım programlarından veya engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu destek sunulmaktadır. Bu kişiler elektrik tüketim desteğinden yararlanabiliyorken ihtiyaç sahibi hanelerinde elektrik tüketimi belirlenerek saat limiti ne kadar destek sağlanmaktadır. Elektrik desteği ihtiyaç sahibi aileler için başvuruda bulunmaları şartıyla gelir durumlarına bakılarak verilmektedir. Hanede olan, kişi başına düşen net gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranırken 2021 yılı için kişi başına düşen gelirin 850 TL'den az olması 4 kişilik aile gelirinin 3409 TL'nin altında olması gibi koşulları bulunmaktadır. Burada başvuruya gerek duyulmaksızın ödemeler hak sahiplerinin adına PTT aracılığı ile sunulmaktadır.

Elektrik Faturası Desteği!

Ülkemizde asgari ücret ile geçinmek zorunda kalan pek çok aile bulunmaktadır. Bunlara  devlet tarafından kira desteği, çocuk yardımları, mutfak masrafı, giyinme, barınma gibi destekler sunulurken bunlara ek olarak faturalar içinde destek sunulmaktadır. Vatandaşlar devlet tarafından verilen desteklerden yararlanarak rahat bir nefes alma fırsatını yakalayabiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen gıda,  konut, yakacak, eğitim, barınma gibi desteklerin bir yenisi daha eklenerek vatandaşlara elektrik desteği de verilmektedir. 2019 yılında çıkarılan ve Resmi Gazete ‘de yayınlanarak duyulan ihtiyaç sahibi haneleri elektrik tüketim desteği verilmesi hakkında kararname bulunmaktadır.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış