29 Ekim 2021 20:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:09

Eşkıya Ve Kurtlar Vadisi'nden Etkilendiler Soyadlarını Değiştirdiler! Görenler Duyanlar Şaşkınlığını Gizleyemedi

Eşkıya Ve Kurtlar Vadisi'nden Etkilendiler Soyadlarını Değiştirdiler! Görenler Duyanlar Şaşkınlığını Gizleyemedi

Edirne'de Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yapmakta olan Meltem bal Kurtlar Vadisi dizisinden etkilenen vatandaşların soyadlarını değiştirmek için başvuruda bulunduklarını belirtti.

Edirne'de Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yapmakta olan Meltem bal Kurtlar Vadisi dizisinden etkilenen vatandaşların soyadlarını değiştirmek için başvuruda bulunduklarını belirtti.  Özellikle soyadını Çakırbeyli ve Alemdar yaptırmak isteyen birçok vatandaşın olduğu dile getirildi.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri bu konuda e-devlet üzerinden yapılan başvuruların dizilerdeki karakterlerden etkilenerek kişilerin soyadlarını Alemdar, Çakırbeyli yaptırmak istediklerini ancak bu durumun komisyon değerlendirilmesinden sonra yapılabildiğini vurguladı. Meltem Bal A Haber muhabirine genel olarak ülkemizdeki dijitalleşme dijital işlemlerde sistemin nasıl ilerlediğini vurgularken son zamanda Nüfus ve Vatandaşlık hizmetleri kapsamında vatandaşların soyadlarını dizilerden etkilenerek oradaki soyadlardan yaptırmak istediğini vurguladı.

Diziden Etkilendiler

Ayrıca sistemin dijitalleşmesi insanların günlük hayattaki işlemlerini kolaylaştırdığını vurgularken e-devlet sistemi ile insanların hayatlarını kolaylaştıracak hizmet oluşturulduğunu vurguladı. Özellikle bu sistem üzerinde vatandaşların en çok adres değişikliği yaptığına, adres değişikliğini hem kendileri hem de aileleri için yapabildiklerini vurguladı. Ayrıca 15 yaşını bitirmiş olan çocuklar için de yeni kimlik kartı başvurusunu anne ve babaların e-devlet sistemi üzerinden yapılabileceğinin altını çizdi. Kimlikler nüfus müdürlüğüne gelmeden Ankara'da basılmaktadır ve posta yoluyla insanların adreslerine teslim edilmektedir. Ayrıca birçok vatandaş evden çıkmadan çocuğun kimliğini alarak ekstra bir para ödemesi yapmamaktadır.

İsimleri Değişti

Doğum bildirimi başvurusu da dijital ortamda yapılabilmektedir. Kişilerin çocukları olduğu zaman artık e-devlet üzerinden doğum bildirisi yapabiliyorlar. Hastanelerle yapılan anlaşma kapsamında e-devlet sistemi üzerinden çocukların doğum raporları yükleniyor ve bu sistem üzerinden çocuğunuzun doğum raporunu ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca e-devlet sistemi üzerinden istediğiniz adı koyarak çocuğunuzun doğum kaydını gerçekleştirebilirsiniz. Bu kayıtlar e-devlet sistemi üzerinden nüfus kayıt sistemine düşüyor. Uygunluğu kontrol edildikten sonra kütük sistemi yapılıyor. Kart Ankara'da basıldıktan sonra kişinin belirtmiş olduğu adresine bir ay içerisinde teslim ediliyor.

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış