30 Ekim 2021 16:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:08

Beyti Kebabını Yapan Kadını Erkeği Daha Çok Seviyormuş! Ama Tarife Önce Sevgisini Sonra Bu Malzemeleri Eklemesi Lazım!

Beyti Kebabını Yapan Kadını Erkeği Daha Çok Seviyormuş! Ama Tarife Önce Sevgisini Sonra Bu Malzemeleri Eklemesi Lazım!

Beyti kebabı lezzeti ile size enfes bir sunum sağlıyor. Erkeğin en çok sevdiği yemekler arasında yer almasının yanı sıra bunu yapan kadın daha çok seviliyormuş. Sizde deneyin.

Dışarıda yenen ve oldukça lezzetli olan beyti kebabını evde de yapımı oldukça kolaydır. Evde yapacağınız beyti kebabını tarifine uyarak yapılması takdirde dışarıdan yediklerinizi aratmayacaktır. Bu tarif hem çok kolay hem de çok lezzetlidir.

Malzemeler


·         200 gram tek çekim kuzu döş

·         300 gram tek çekim dana döş

·         1 çay kaşığı pul biber

·         2 adet lavaş

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         3 diş sarımsak

·         3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

·         4 yemek kaşığı yoğurt

·         4 dal maydanoz

·         5 yemek kaşığı

·         Domates püresi

·         Yarım kapya biber

Yapılışı


Geniş bir kaba 300 gram dana döş ve 200 gram kuzu döş alınır.  Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber eklenir.

Yarım kapya biber ince ince kıyılır ve kıymanın üzerine eklenir ve yoğrulur. İsteğe göre kıymaya 1 diş sarımsak eklenebilir. Kıymayı 4 bezeye bölüp her biri bir şişe takılır. 

Eti yuvarlayarak bir beze halinde şişe geçirip başparmak ve işaret parmağı arasında sıkarak aşağıya doğru yayılır.

Daha sonra ısınmış bir döküm tavaya şişler tavaya değmeyecek şekilde konulur. Tavanın kenarlarına şişler oturacak ve mangal gibi tavadan çıkan ısıyla 9-10 dakika içinde pişecektir.  Ara sıra mangal gibi çevrilmesi gerekir.

Geniş bir tavaya ezilmiş 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı eklenir. 4 dal maydanoz ince kıyıp ısınmış yağa eklenir. Lavaşlar sarımsaklı maydanozlu yağa güzelce yedirilir. Lavaşların fazla yağını süzüp kenara alınır. 

 Aynı davada 5 yemek kaşığı domates püresi ve 1 çorba kaşığı tereyağı eklenir.  Bir kaç dakikada sos hazır olacaktır.  Bir kâseye 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 diş sarımsak, bir tutam tuz ve karabiber alarak karıştırılır. Lavaşın içerisine şişi koyup çekilir ve 2 parmak kalınlığında kebaplar kesilir.  Üzerine hazırlanan domates sosu dökülür.  Boşluklara yoğurt koyup afiyetle yenir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış