1 Kasım 2021 12:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:14

Cezalı BİM' den Flaş Açıklama! Zincir Marketlere Kesilen Ceza Sonrası Ortalık Karıştı! A101, Migros Ve Şok Bu Duruma Kayıtsız Kalmadı

Cezalı BİM' den Flaş Açıklama! Zincir Marketlere Kesilen Ceza Sonrası Ortalık Karıştı! A101, Migros Ve Şok Bu Duruma Kayıtsız Kalmadı

BİM, Carrefour SA, Migros, Şok Marketler, A 101 ve tedarikçisi Savola Gıda'ya haksız rekabetten toplam 2.067 milyon lira para cezası verildi.

BİM, Carrefour SA, Migros, Şok Marketler, A 101 ve tedarikçisi Savola Gıda, haksız rekabet nedeniyle rekabet otoriteleri tarafından para cezasına çarptırıldı. Yukarıdaki kararın ardından BİM, Migros' un ardından açıklama yaptı. BİM açıklamasında şunları kaydetti: "BİM bu hakkı sonuna kadar savunur ve kararı tamamen yargıya bırakır."

BİM yargıya rekabet cezası veriyor. Konuyla ilgili olarak kamuyu aydınlatma platformuna yapılan açıklamada, "BİM, düşük getiri oranı ve düşük fiyat politikası nedeniyle son 25 yılda Türkiye'de enflasyonun düşmesine önemli katkı sağlamıştır. Kabul edilmesi haksız ve haksız bir karardır. Tarihte eşi benzeri olmayan bir kartelin suçunu cezalandıran, yatırım ortamını ve yatırım ortamının gelişimini etkileyen haksız ve haksız bir karardır. Serbest piyasa ülkemize hizmet etmez. Bu nedenle BİM haklarını sonuna kadar savunur ve kararlarını kapsamlı bir şekilde yargıya sunar.

BİM, Carrefour SA, Migros, Şok Marketler, A 101 ve tedarikçisi Savola Gıda'ya haksız rekabetten toplam 2.067 milyon lira para cezası verildi.

Migros, rekabet otoriteleri tarafından verilen 517 milyon liralık cezanın kaldırılması için mahkemeye gideceğini açıkladı.

Bim Açıklamada Bulundu

"Rekabet otoritelerinin zincir marketlere yönelik yaklaşık iki yıllık bir araştırmasının sonucunda, beş zincir market ve bir tedarikçi, 'kartel' oluşturmakla suçladıkları için satışlarla ilgili olarak ağır para cezasına çarptırıldı. Yaptım. Bağımsız, tarafsız ve düzenleyici bir rol oynaması gereken rekabet otoriteleri için kötü bir emsal teşkil edecek ve uluslararası itibarına gölge düşürecektir. Yasal savunmamızın bir parçası olarak, belirli verilere dayanarak rekabet ihlallerini keşfetmemiz için yukarıdaki faktörlerin hiçbirinin uygun olmadığını tespit ettik.

Bununla birlikte, rekabet otoritelerinin mağazalar ve tedarikçileri arasındaki günlük iletişim ve e-posta alışverişleri, bakanlık ve firma temsilcileri arasındaki toplantı notları ve düzenli raf fiyat değişikliklerine dayalı olarak haksız kararlar aldığı belirtildi.

‘‘Haksız Seçimler Yatırım Ortamının Gelişimini Etkiler’’

BİM, düşük getiri oranı ve düşük fiyat politikası sayesinde son 25 yıldır Türkiye'de enflasyonun düşmesine önemli katkı sağlamıştır. Yine de kendimizi "pahalı bir sorumluluk" olarak sunmak ve tarihte eşi benzeri olmayan kartel suçlarına ceza vermek haksızlıktır, haksız seçimler yatırım ortamının gelişimini etkiler ve haksız bir seçim, serbest piyasa ülkemizde yararsızdır. Bu nedenle BİM haklarını sonuna kadar savunur ve kararı kapsamlı bir şekilde yargıya bırakır. Ümit ederiz ki, bağımsız ve adil yargımız, maruz kaldığımız haksızlıklara sessiz kalmaz.

BİM, kurulduğu 1995 yılından bu yana sektör ortalamasının oldukça altında kâr marjları ile Türk perakende sektöründe lider konumdadır. "Yüksek kalite ve düşük fiyat" mottomuz olan ürünler çalışanlarımızın ilgisini çekmektedir. 65.000 çalışanımız her gün milyonlarca müşteriye özverili bir şekilde hizmet vermektedir.

BİM, müşterilerini kandırmak, ürünlerini yüksek fiyattan satmak ve daha fazlasını yapmak için temel ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Bunun en önemli kanıtı, günlük 5 milyonu aşkın mağazamızı ziyaret eden değerli müşterilerimizdir.

BİM olarak ülkemizde ucuz ve kaliteli mal üretimi ve satışı konusunda her türlü anlaşmaya katkıda bulunmaya, deneyimlerimizi paylaşmaya ve işbirliği yapmaya hazırız. Müşterilerimizin ve paydaşlarımızın desteğiyle gelişmeye, büyümeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. "

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış