2 Kasım 2021 10:37 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gitmeyince Ekrem İmamoğlu'yu Davet Ettiler! Glasgow'daki İklim Zirvesinden Şok Eden Hamle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gitmeyince Ekrem İmamoğlu'yu Davet Ettiler! Glasgow'daki İklim Zirvesinden Şok Eden Hamle!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davet edildiği 6. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na güvenlik eksikliği nedeniyle gitmedi. Bu olay üzerine ise Ekrem İmamoğlu davet edildi. İskoçya Glasgow kentinde gerçekleşecek olan konferansta Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u temsil edecek.

İskoçya'nın Glasgow kentinde Pazar günü başlayan ve 12 Kasım'a kadar devam edecek olan 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26)'na pek çok ülkenin lideriyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak. İmamoğlu, BM ve C40 Şehirler İklim Liderliği Grubu'nun davetlisi olarak COP26 İklim Zirvesi'nde 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul'u temsil edecek.

İSTANBUL'U TEMSİLEN KATILACAK
Haberi sosyal medyada hesabından duyuran İBB Sözcüsü Murat Ongun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde Glasgow'da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi'nde, BM ve C40'ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul'u temsil edecek."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GİTMEKTEN VAZGEÇMİŞTİ
İtalya'nın Roma şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından Glasgow'daki İklim Zirvesi'ne geçmesi bekleniyordu. Ancak daha sonra yaptığı açıklamalarda Erdoğan, "Taleplerimiz yerine getirilmeyince Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi" dedi.

Etiketler

Siyaset  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış