2 Kasım 2021 20:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:13

Borç Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın! Son Gün eldi Çattı Yapılandırmayan Çok Üzülür!

Borç Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın! Son Gün eldi Çattı Yapılandırmayan Çok Üzülür!

Son 2 yıldır özelikle ülke ve dünya olarak her açıdan zor günler geçiriyoruz. Bu zor günler her açıdan toplumu etkilemiştir.

Son 2 yıldır özelikle ülke ve dünya olarak her açıdan zor günler geçiriyoruz. Bu zor günler her açıdan toplumu etkilemiştir. Sosyal, kültürel, toplumsal her açıdan etkilemiştir. Ama özelikle ekonomik boyut olarak dünyayı kavurmuştur. Nedeni ise tabiki de herkesin aklına gelen koronadır. 

Covid, salgın hastalık olarak tüm dünyayı avucuna aldı. Ve herkesi evlere kapattı. Bu durum ise dükkanlar, AVM, belirli günlerde market olmak üzere işletmeler, firmalar kapatılmak durumumda kalmıştı. Bu da ekonomik olarak çöküntüye neden oldu. 

Vatandaşlarımız da maaş alamayınca mecbur olarak bankalarda kredilere koştu. Herkesin ödemesi gereken kira, elektrik, su, doğalgaz, çocuk varsa okul ihtiyaçları bunların hepsini karşılamayan insanların krediler bir nevi merhem olmuş oldu.

Alınan krediler çok güzel kullanıldı hatta yapılandırmaya gidildi çünkü herkesin ödeme gücü farklıdır. Yapılandırma sonucu da ödemeler günü geldi çattı. 1 Kasım itibari ile taksitin ilk ödeme günüydü. Yapılandırma kanunu kapsamı Nisan ve Nisan ayı öncesindeki borçları kapsamaktadır. Yapılandırma kapsamında 5 milyar kişi başvuru yapmıştı. Bu sayının çokluğu aslında ekonominin durumunu da gözler önüne sermiştir.

Yapılandırılan Borçlar Vatandaş Tarafından Ödenebilecek Mi? 


Borçlar vatandaşı rahatlatmak için yapılandırıldı ve ödeme günü gelmesi ile herkes kara kara düşünmeye başladı. Çünkü tam pandemiden yeni çıkıyoruz ve insanlar kendini toparlamaya çalıyor. Ve pandeminin yarattığı ekonomik dağınıklık daha vatandaş tarafından tam toplanabilmiş değil. 

Bu durum sadece Türkiye'nin sıkıntısı değil tüm dünyanın sıkıntısıdır. Çünkü birden gerçekleşen salgın ekonomiyi batırmış durumdadır.

Borç Yapılandırma Kapsamında Hangi Çeşit Borçlar Bulunmaktadır? 


Borç kapsamı ülkede her kesimden insanı kapsamaktadır. Peki bunlar nelerdir? İdari para cezaları, öğrenci kredi borçları, sigorta primleri, vatandaşın kendi isteğine bağlı olarak yapılan kredi borçları, iş kazası, sağlık sigortası primleri vb. şeklinde bu yapılandırma kapsamı içerisindeki türlerden sadece birazıdır.

Yapılandırma kapsamı içerisindeki borçların ilk taksitlerinin ise ileri tarihe atılması vatandaşlar için iyi bir durumdur çünkü o süre zarfında diğer kredi taksitlerini de en azından ayarlamaya çalışacak ve biraz da olsa vatandaş nefes alacaktır. 

 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış