4 Kasım 2021 08:51 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:13

Mecliste Erdoğan İle Örnek Verince Kıyamet Koptu! CHP'li Şener'in Film Örneği Büyük Tartışmaya Neden Oldu!

Mecliste Erdoğan İle Örnek Verince Kıyamet Koptu! CHP'li Şener'in Film Örneği Büyük Tartışmaya Neden Oldu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde geçtiğimiz gün yapılan Plan ve Bütçe Komisyonunda esnasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile CHP'li vekiller arasında tartışma yaşandı. CHP vekili olan Abüllatif Şener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, diktatörün ölümünü özetleyen "Viva Zapata" isimli diziyi örnek vermesi tepkilere neden oldu.

Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sırasında CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak bir diktatörün ölümünü konu alan "Viva Zapata" adlı filmin kesitlerinden örnek vermesine tepki gösterdi.

Şener'in konuşmasında "AK Parti milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutsallaştırdıklarını ifade ettiğini" anımsatan Varank, şunları söyledi:

"CUMHURBAŞKANIMIZLA İLGİLİ ÇOK ÇİRKİN HASTAG'LER AÇILDI"
"Çok çirkin kampanyanın döndüğü şu iki günde Cumhurbaşkanımızla ilgili çok çirkin hashtag'ler açıldı. Öldüğüyle ilgili ifadeler kullanıldı, hasta olduğuyla ilgili ifadeler kullanıldı. Sayın Abdüllatif Şener, böyle bir ortamda Viva Zapata diye bir filmden bahsetti ve oradaki karakterin kasabanın ortasında öldürülmesinden bahsetti. Sayın Şener'in bu ifadesinin açıkçası özellikle seçildiğini düşünüyorum. Bizim inanç anlayışımızda hiçbir yaratılmış kutsallaştırılmaz. Sayın Şener, siyaset arenasındaki yelpazede yer değiştirirken kendi medeniyet değerlerine de başkalaşmış. Keşke Peygamber Efendimiz öldükten sonra Hazreti Ömer ile Hazreti Ebubekir arasındaki hikayeyi hatırlasaydı. Bizim kimseyi kutsallaştırmadığımızı hatırlardı."

akan Varank'ın sözlerine bazı CHP milletvekilleri, "Bizim değerlerimiz derken CHP'yi ne olarak nitelendiriyorsunuz?" deyip masalara vurarak tepki gösterdi.

Etiketler

Siyaset  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış