6 Kasım 2021 12:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:10

Akşama Misafiriniz Varsa Mutlaka Bu Tatlıyı Yapın! İşte MasterChef Fırında Sütlaç Tarifi

Akşama Misafiriniz Varsa Mutlaka Bu Tatlıyı Yapın! İşte MasterChef Fırında Sütlaç Tarifi

Bu sütlaç tarifine bayılacaksınız. Akşam misafirlerinize sunacağınız sütlaca herkes bayılacak. İşte sizin için özel hazırlanan tarif.

Türk geleneğinden olan sütlü tatlı tariflerinden en fazla yeri olan fırında sütlaç tarifindir. Sütlaç yaparken püf noktalara dikkat ederseniz güzel bir sunum oluşturabilirsiniz.

Fırında Sütlacın Malzemeleri:


3 yemek kaşığı pirinç
1 litre süt
1 su bardağı şeker
 Bir buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Üzerine isteğe göre fındık

Fırında Sütlacın Hazırlanışı:


İlk öncelikle soğuk süt ve şekeri geniş bir tencereye alın bir çırpma aleti ile toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Daha sonrasında ocağa alın kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bol Suda pirinçleri yıkayın ayrı bir tencereye 2 su bardağı su ekleyerek pirinçleri ilave edin ve orta ateşte haşlayın. Vanilyayı ilk öncelikle süt ve şeker ettiğimiz sütü ekleyin. Daha sonrasında haşlanan pirinçleri ocaktan alın. Ve sözün şekerli sütün kaynadığı yere pirinç derimizi ilave edin yumurta sarısını buğday nişastası ve bir bardak su ilave ederek 1 ayrı kapta çırpın pürüzsüz olmasına dikkat edin yumurtanın kesilmemesi için kısık ateşte kaynamakta olan sütün nişastalı karıştırma ilave edin.

Hazırladığınız yumurta sarılıp karışımı sütteki pirinçli karışıma ilave ederek sütlaç tenceresi azar azar kıvamı alan sütlaç ısıya dayanıklı olacak şekilde güveç kaplarına koyun. Sütlaç kâseleri derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu koyalım. Sonrasında tepsiyi fırına verin 200 önceden ısıtılmış 200 derecede 10-15 dakikada pişirin fırından mutlaka eldiven yardımıyla çıkarın yoksa eliniz yanabilir.

Sütlaç Yapımında Püf Noktaları


İlk öncelikle yumurta sarısını ilave ederken azcık karışımdan alıp ılıtın fırın tepsisinin ısıya dayanıklı olduğunu ve güveçlerin ısıya dayanıklı olduğunu kontrol edin. Pişirme esnasında kaynamakta olan suyun üzerine ve geçmemesi ve de yememesi gerektiğini önemli fırın ızgara bölümünde çalıştı

Fırında Sütlaç Nasıl İkram Edilir?


Fırında sütlaç Deniz piştikten sonra soğuması için bırakın sonrasında üzerine dilerseniz fındık ceviz ilave edebilirsiniz ya da nasıl bir serviste yapmak istiyor iseniz Antep fıstığı koyabilirsiniz

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış