9 Kasım 2021 14:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:06

Para Kazanmak İsterken Elinde Olanı da Kaybetti! E-ticaret Uygulamasından Dolandırıldı!

Para Kazanmak İsterken Elinde Olanı da Kaybetti! E-ticaret Uygulamasından Dolandırıldı!

İstanbul'da meydana gelen olayda bir tekstil işiyle geçimini sürdüren Ergün S. (41) bir arkadaş önerisiyle uygulama indirdi. Dolandırıcıların vaadine göre, "Satış yaptıkça komisyon alacaksınız" denildi. Uygulamaya üyelik yapan Ergün S. tam tamına 75 bin lira dolandırıldığını, uygulamanın ise kapatıldığını iddia etti.

İstanbul'da ekim ayında yaşanan olayda iddiaya göre, iş arkadaşının satış yaptıkça para kazandığını söylemesi üzerine Ergün S. da e-ticaret uygulamasını cep telefonuna indirdi. Ergün S., uygulama üzerinden iletişime geçtiği kişilere, yatırım yapmak istediğini söyleyerek, banka hesap numaralarını istedi. İlk başlarda küçük miktarda paralar yatırıp kâr eden Ergün S., ilerleyen günlerde uygulamaya yüklediği para miktarını artırdı. Başlarda bankadan para yollayan Ergün S.'ye daha sonra paraları, kripto para olarak göndermesi söylendi. Ergün S. da bu kişilere verdikleri linkten ulaşmak suretiyle hesaplarına para yolladı. Dolandırıcılık şüphelilerinin kampanya yaptıklarını söyleyip "Yatırdığınız miktarın komisyonunu yüzde 30 olarak size vereceğiz" şeklindeki sözlerine güvenen Ergün S., tüm parasını uygulamaya yükledi.

GERİ ÇEKMEK İSTEYİNCE UYGULAMA HATA VERDİ
Daha sonra parasını geri çekmek istedi ancak sistemin hata verdiğini gören Ergün S., şüphelilerle iletişime geçti. Karşısındaki kişiler, sistemsel hata olduğunu sorunu çözeceklerini söyleyerek Ergün S.'ye beklemesi gerektiğini söyledi. Bir hafta sonrasında uygulamanın kapanmasının ardından dolandırıldığını anlayan Ergün S., Bakırköy Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma savcısına da şikayetçi olarak ifade veren Ergün S., adliye çıkışında açıklamalarda bulundu.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış