11 Kasım 2021 16:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:03

30 Yıl Boyunca Tuvalet Suyunu İçme Suyu Olarak Kullanmışlar! Üstelik Hastanede! Üstüne Şikayet Edilmemiş

30 Yıl Boyunca Tuvalet Suyunu İçme Suyu Olarak Kullanmışlar! Üstelik Hastanede! Üstüne Şikayet Edilmemiş

Kampüste arıtılmış kuyu suyunu kullanan 100'den fazla bina olduğu bildirildi. Hastane yetkilileri boruları kontrol edeceklerini ve hatayı mümkün olduğunca en kısa sürede tamamen düzelteceklerini söyledi.

Japonya'nın Suita kendindeki Osaka Üniversitesine bağlı bir hastanede kullanılmakta olan içme suyuna dair soruşturma yürütüldüğü açıklandı. Hastanedeki bu suyun aslında her hafta kontrol edilmesine rağmen bir sorun ile karşılaşılmadığı bildirildi. Japonya'daki hastanenin yaklaşık olarak 30 yıldır tuvaletler için kullanılan arıtılmış suyun yanlışlıkla içme suyu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Yomiuri Shimbun isimli yerel gazetenin 20 Ekim tarihinde bildirdiği bu tuhaf haber nedeniyle Osaka Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Kazuhiko Nakatani tüm halktan özür diledi.

Binada kullanılmakta olan kuyu suyu gargara yapmak ve el yıkamak için kullanılanlar da dâhil olmak üzere toplam 120 muslukta kullanılıyordu. Söz konusu arızanın 1993 yılında  hastanenin inşa edildiği sırada bağlantı borularında meydana gelen bir karışıklık ile meydana geldiği belirtildi. Sorun hastane yönetiminin yeni bir su arıtma tesisi inşaatına başlaması ile ortaya çıktı. Ve yeni binada yapılan inceleme ile de kesinleşmiş oldu.

Hiçbir Şikâyet Yok!

Bu güne değin herhangi bir sağlık sorunu ve şikâyet ile karşılaşmadıklarını ifade eden Osaka Üniversitesi rektörlüğü meseleye yönelik soruşturma başlatıldığını da ekledi. Osaka Üniversitesi rektörü Kazuhiko Nakatani gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında endişeye neden olduğu için üzgün olduğunu belirtip herkesten özür dileyerek şu ifadeleri kullandı;
 

‘’İleri düzey tıbbi bakım sağlayan üniversite hastanesinin bu gibi bir sorun ile endişeye neden olması nedeniyle çok üzgünüm. Artık düzenli aralıklarla su boruları kontrol edilecektir.’’

Kampüste arıtılmış kuyu suyunu kullanan 100'den fazla bina olduğu bildirildi. Hastane yetkilileri boruları kontrol edeceklerini ve hatayı mümkün olduğunca en kısa sürede tamamen düzelteceklerini söyledi. Sorun ile alakalı herhangi bir olumsuz yorum, sağlık sorunu ya da endişe verici bir problem ise duyulmadı. Rektörün özür dilemesi ve üzgün olduğunu belirtmesi ise halk tarafından takdir topladı. Japonya’nın gelişmiş teknolojisi ve pratik zekası ile bu sorunu gerçekten çok kısa bir sürede çözeceklerine ise kesin gözüyle bakılıyor. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış