12 Kasım 2021 19:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:00

Başak Cengiz'in Ölümüne İlişkin Mahkemeden Şok Eden Karar! Yayın Yasağı Getirildi!

Başak Cengiz'in Ölümüne İlişkin Mahkemeden Şok Eden Karar! Yayın Yasağı Getirildi!

Ataşehir'de meydana gelen olayda vahşi bir cinayet işlenmişti. Son zamanlarda ülke gündemini sarsan olayda Başak Cengiz'in samuray kılıcı ile saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdiği öğrenilmişti. Vahşi cinayete ilişkin yürütülen soruşturma esnasında ise mahkemeden şok eden bir hamle geldi.

Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i yolda yürüdüğü samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ B. hakkında yürütülen soruşturma sürüyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması nedeniyle kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla yayın yasağı kararı verilmesini talep etti.

Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz'in nişanlısından yürek yakan sözler: Bohçasını bile göremedi
YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Başvuruyu değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın yayın yasağı talebini kabul etti. Hakimlik, çeşitli basın organlarınca olayın çarpıtılarak yayın yapılması ihtimaline karşın soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya kapsamında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlanmasının ve haberin önlenmesi için yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un fotoğrafı ortaya çıktı
Kararda, delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle çeşitli basın yayın organlarında duyum niteliğindeki, kamuoyunu ve yargıyı yanlış yönlendirecek haberlerin yayınlanmasının olayın aydınlatılmasını zorlaştıracağı kaydedildi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış