12 Kasım 2021 20:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:00

Şehit Abisine Küfür Etti, Başına Gelmeyen Kalmadı! Lütfü Türkkan'ın Dokunulmazlık Dosyası Mecliste!

Şehit Abisine Küfür Etti, Başına Gelmeyen Kalmadı! Lütfü Türkkan'ın Dokunulmazlık Dosyası Mecliste!

Son zamanların en çok konuşulan olaylarından birisi olan Bingöl'de meydana gelmişti. Şehit abisi olan Tahir Gümren'e ağır küfürlerde bulunan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyası meclise sunuldu. Yapmış olduğu hatadan dolayı dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gürmen, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dosya, Türkkan'ın milletvekili olması nedeniyle Ankara'ya gönderildi.

FEZLEKE DÜZENLENDİ
İnceleme başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Türkkan hakkında 'hakaret' ve 'etkili eylem' suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenledi.

TBMM'de Lütfü Türkkan tartışması!
DOSYA TBMM'YE GELDİ
Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için oluşturulan fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Fezleke, daha sonra TBMM Başkanlığı'na gönderildi. Meclis Başkanlığı, fezlekeyi Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon'a havale etti.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış