15 Kasım 2021 19:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:58

Akşama Yemek Arıyorsanız Aramayın Biz Bulduk! İşte Türk Mutfağının Vazgeçilmez Yemeği Patlıcan Musakka Tarifi! Görümceniz Görmesin Bizden Söylemesi

Akşama Yemek Arıyorsanız Aramayın Biz Bulduk! İşte Türk Mutfağının Vazgeçilmez Yemeği Patlıcan Musakka Tarifi! Görümceniz Görmesin Bizden Söylemesi

Akşama farklı bir lezzete imza atmaya ne dersiniz. Parmak yedirten enfes bir tat olan patlıcanlı musakkaya herkes bayılacak. Özellikle de görümceniz tarifi sizden isteyecek.

Akşama yemek arama derdi hepimizin başında olan bir şey. Bugün ne yapsam diye düşünürüz. Sizin için görümce kıskandıracak bir tarifimiz var. Türk mutfaklarının vazgeçilmezi patlıcan musakkaya ne dersiniz. Yapması güzel yemesi enfes bir tat. Sizde evinizde kendiniz ve sevdikleriniz için deneyebilirsiniz.

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;


Bu tarif 4 kişiliktir.
4 adet orta boy patlıcan 
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy çarliston biber
300 gr (gram) az yağlı kimya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber
2 adet orta boy domates
1 su bardağı su

Patlıcan Musakka Yemeği'nin Yapılışı;


Patlıcanların uç kısımlarını kesin ardından kabuklarını ise soyun. Patlıcanları halka şeklinde kesin ve tuzlu bir suyun içerisine alın çünkü bu yöntem ile acısı iyice çıkacak.

Soğanları doğrayın ve ardından kızarmış yağın içerisine atın soğanları iyice kavurun ardından biber ilave edin ve ikisini iyice kızartın kendinize göre kavurmasını ayarlayın.

 ilk olarak kıymayı ekleyin sonra salçayı ve bunlara ilave olarak karabiber ve kimyonu ekleyin orta ateşte pişirmeye devam edin.

Domatesleri küp küp doğrayın sonra tavanın içerisine domatesleri ilave edin domatesler piştikten sonra ocaktan tavamızı alalım.

Kızartma tavasının içerisine Ayçiçek yağı koyalım ardından tuzlu suda bekletilmiş olan Patlıcanların suyunu  sürdürelim ardından patlıcanları iyice kurulayalım ister, isterseniz de salata kurutucusu ile iyice kurulayalım.

Patlıcanların kurulama işlemi bittikten sonra Kızgın yağda önlü ve arkalı şekilde çevirerek altın rengini alana kadar kızartalım.

Kızaran patlıcanları yağ içerisinden çıkartın ve ayrı bir tencereye ya da tavaya dizin.

Yapmış olduğunuz kıyma harcını patlıcanların üzerine ilave edin.

Sonra bir bardak su  ekleyelim Ocağın altını açıp 15 dakika pişmesini bekleyelim.

Oluşturduğumuz patlıcan musakka Yemeğini bir tabak içerisine alıp da servis edelim ve afiyet ile sıcak bir şekilde yiyelim isteğe bağlı üzerine sarımsaklı yoğurt ya da sade yoğurt ekleyelim.

Patlıcan ile günümüzde birçok yemek yapılıyor hem hem de içerisinde barındırdığı protein değerleri ile  yıldız bir yemek öğesidir. Gene Patlıcan ile yapılan patlıcan musakka yemeği ise son dönemlerin en çok tercih edilen yemeğidir Bu neden ile de tarifi ve yapılış şekli en önemlisi de püf noktaları merak ediliyor peki patlıcan musakka tarifini püf noktası nedir açıklayalım.

Patlıcan musakka tarifinin püf noktası

Patlıcanların Kabuklarını sıralı sıralı kesip acısının çıkması için tuzlu su davet etmektir patlıcan musakkanın püf noktası.

Patlıcan musakka yemeğinin kalorisi bir porsiyon olmak kaidesi ile 462 kaloridir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış