15 Kasım 2021 20:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:58

MasterChef Ustaları Gelse Böyle Lezzetli Tatlı Yapamaz! Yapması Kolay Yemesi Olay Tatlı Tarifi

MasterChef Ustaları Gelse Böyle Lezzetli Tatlı Yapamaz! Yapması Kolay Yemesi Olay Tatlı Tarifi

Bu tatlıyı herkes kolay kolay yapamaz. Ama yapan kişinin eli öpülür. Mastechef ustaları bile denedi yapamadı. Şimdi sıra sizde. Var mı ben yaparım diyen.

Ana malzemesi havuç olan lezzetli ve pratik tatlılar yaparak hem misafirlerinize hem de evinizdeki eşiniz ve çocuklarınıza lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabileceksiniz. Havuç gibi hem tuzlu hem de şekerli her ürüne yakışan gıda ürünleri yapıldığı tatlıya ya da tuzluya göre oldukça lezzet alabilmektedir. Hem kolay oluşu hem de lezzetli oluşuyla MasterChef ustaları tadımını yapsa tam puan alacağınız işte o tatlı tarifi:

Bu Tatlıya Hayır Diyemeyeceksiniz!


Yapacağınız bu tatlı hem farklı bir lezzet, farklı bir koku ve dokuya sahip olacak. Bazı kişiler bu tatlıyı esmer şeker gibi şekerler kullanarak da diyet tatlısı olarak tüketebilmekteler. İçeriğinde yoğun miktarda havuç barındırdığından yerken hem keyif alacak hem de sağlıklı ürünler ile bir tatlı yapmış olacaksınız. 

Havuçlu Mozaik Pasta


 Kolay tatlılar denildiğinde akıllara ilk bisküvi ile yapılan tatlılar gelir. Klasik çikolatalı mozaik pastanın artık modası geçti denebilir. Havuçlu mozaik pasta hem pratik hem de oldukça farklı bir lezzete sahip olacağından tam sizlerin damak tadına uygun olacaktır. 

Malzemeler

5 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı toz şeker
20 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı süt 
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
1 paket pötibör bisküvi 
Üzeri için; yarım çay bardağı Hindistan cevizi
 

Yapılışı


Rendelemiş olduğunuz havuçları derin bir kâseye alın. Üzerine şekeri ekleyin. Şekerler eriyip, havuçlar suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Pişen havuçlarınızı alın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Üzerine tereyağı, süt, vanilya, tarçın ve ceviz içi ekleyip iyice karıştırın. 1 paket pötibör bisküvinizi ellerinizle kırıp küçük parçalar haline getirin. Ardından bisküvilerinizi karışımın içine koyup yavaşça, içindeki bisküvilerin paramparça etmeden karıştırın.

Hamur kıvamı gibi bir kıvam elde ettiğiniz zaman tatlınız olmuş demektir. Hazırladığınız bu tatlıyı pişirme kâğıdı üzerinde ister kare ister dikdörtgen isterseniz de piramit şeklini vererek üzerine bol bol Hindistan cevizi serpiştirin. Ardından pişirme kağıdını sarıp buzlukta en az 3 saat bekletin, ardından dilimleyerek servis edin.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış