17 Kasım 2021 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:56

Alışveriş Tutkunlarının Heyecanla Beklediği Muhteşem Cuma Ne Zaman Başlayacak? Ve Hangi Ürünlerde İndirim Olacak

Alışveriş Tutkunlarının Heyecanla Beklediği Muhteşem Cuma Ne Zaman Başlayacak? Ve Hangi Ürünlerde İndirim Olacak

Muhteşem Cuma Amerika Birleşik Devletlerinde Şükran gününden sonra gelen ilk cuma gününe verilen addır. Bu gün 1932 yılından günümüze kadar Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir.

Muhteşem Cuma ilk olarak ABD'de başlamış olan bir alışveriş günü. Kelime anlamının tam tersi olarak festival havasında herkesin alışveriş yaptığı rengârenk bir gün aslında. 


Muhteşem Cuma (Kara Cuma) İndirimleri Ne Zaman Başlayacak?

Ülkemizde Efsane Cuma, Şahane Cuma, Süper Cuma gibi isimlerle de anılan Muhteşem Cuma indirim gününde tüm dünyada tüm markalar eş zamanlı olarak fiyat indirimine gidiyor. Muhteşem Cuma) indirimleri bu yıl 26 Kasım tarihinde başlayacak. Alışveriş tutkunlarının dört gözle beklediği Muhteşem Cuma gününde önde gelen birçok markada çok cezbedici indirimlerin olması bekleniyor.

Teknolojiden, giyime, kozmetikten küçük ev aletlerine kadar birçok üründe indirim bekleniyor. Hem önde gelen online sitelerinde hem de mağazalarda yapılacak olan indirimin oranını ise mağazaların kendileri belirleyecek. Muhteşem Cuma  vasıtasıyla birçok marka özel indirimlerle satışlarını katlamayı düşünürken, tüketicilerde uygun fiyatlardan faydalanarak ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyor. 

Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Muhteşem Cuma Amerika Birleşik Devletlerinde Şükran gününden sonra gelen ilk cuma gününe verilen addır. Bu gün 1932 yılından günümüze kadar Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Muhteşem Cuma günü tarihte ilk defa gazetelerde 1961 yılı itibari ile bahsedilmiş olup, Muhteşem Cuma denmesindeki sebep ise Philadelphia’da alışveriş tutkunlarının oluşturduğu yoğun trafik ve zorluklardan dolayı bu ismi almasına sebep olmuştur.

Bu tarihte esnaf çok erken saatlerde mağazalarını açıp, çok geç saatlere kadar açık tutarlar. Beklenmedik derecede indirimli satış yapan mağazalar bu sayede kazançlarını bir günde ikiye  katlarlar. Muhteşem Cuma bir resmî tatil günü değildir. ABD'nin yanı sıra Kanada, İngiltere ve Türkiye'de de bu gün kabul görmüştür ve fiili olarak insanlar alışveriş yapıp indirimlerden faydalanmaktadırlar. Gelişen teknoloji ile de bu alışveriş günü online ortama taşınmış ve mağazalara gidip, geçmiş tarihte olduğu gibi trafiğe neden olmadan oturdukları yerden konforlu bir şekilde alışverişlerini yapabilmekteler.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış