19 Kasım 2021 22:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:13

Elektrik Yardımı Devreye Girdi! Geri Ödemesiz Yardım Yapılacak! Başvurular PTT Üzerinden Yapılacak

Elektrik Yardımı Devreye Girdi! Geri Ödemesiz Yardım Yapılacak! Başvurular PTT Üzerinden Yapılacak

Kış aylarının gelmesiyle birlikte artan elektrik giderlerine dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yapılan elektrik yardımının kış boyunca devam edeceği belirtildi

Devlet tarafından, geçim sıkıntısı çeken ve yardıma muhtaç kişiler için devreye alınan yakacak ve elektrik yardımı paraları ödenmeye başlandı. Özellikle kış aylarında artan masraflar, ekonomik anlamda zor günler yaşayan vatandaşları daha da zor durumda bırakıyor. Bu anlamda gündeme gelen elektrik yardımı PTT'ye ödenen faturalarda geçerli olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada kış boyunca devam edecek olan yakacak ve elektrik masrafları desteğinin başladığı belirtildi. İhtiyaç sahibi vatandaşları kapsayan destek planlaması tüm kış boyunca devam edecek.

Elektrik Desteği Kış Boyunca Devam Edecek 


Kış aylarının gelmesiyle birlikte artan elektrik giderlerine dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yapılan elektrik yardımının kış boyunca devam edeceği belirtildi. Elektrik desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların fatura ve kimlik kartları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak. Gerekli indirim PTT sistemleri tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Yakacak Yardımı Başvurusu 


İhtiyaç sahipleri için planlanan yakacak yardımı projesi Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından gerçekleştirilecek. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamada başvuruların alınmaya başlandığı ve kısa süre içinde dağıtımın gerçekleşeceği belirtildi. İhtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı gerçekleştirilecek. Tüm kış boyunca devam edecek olan yardıma, ihtiyaç sahipleri e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahiplerine Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kömür dağıtımı yapılacak. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış