20 Kasım 2021 10:35 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:13

Kar Geliyor! Meteoroloji Uyardı!

Kar Geliyor! Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı buna göre sıcaklık 8 derece birden düşüyor. Salı günü kuvvetli yağış yurda giriş yapıyor bazı bölgelerde de kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kütahya, Gümüşhane ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık düşüyor: İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz Bölümü ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya üzerinden bir uyarıda bulundu. Şen şu ifadeleri kullandı:

Bugün Marmara’nın doğusu Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı cumartesi-pazar sabah doğusu da dahil, Kütahya, Gümüşhane ve Malatya yağmurlu Karadeniz İç ve Doğu Anadolu doğusu KKY ve KAR yağışlı İstanbul bugün sabah yağmurlu.

Bugün Yarın sis yok. Pazar pazartesi sis tekrar geliyor. Daha kuvvetli yağmur salı akşamı batıdan giriş yapacak. Yağış olan bölgelerde hava kirliliği dağılıyor ama yağış almayan yerlerde hava kalitesi hassas durumda özellikle İç Ege, İskenderun Körfezi çevre illeri ve İç Anadoluda. Maskesis çıkmayalım.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış