26 Kasım 2021 09:25 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:08

Telefonunuz Yavaş Mı Çalışıyor! Hızlandırmak İçin Bunları Yapın! Telefonunuz Uçacak

Telefonunuz Yavaş Mı Çalışıyor! Hızlandırmak İçin Bunları Yapın! Telefonunuz Uçacak

Telefonunuz yavaş çalışıyorsa hızlandırabilirsiniz. Bunun için bunları uygulamanız yeterli. Telefonunuz daha hızlanacak ve kullanımı daha kolay olacaktır.

Telefonu hızlandırmak için yapabilecek birçok şey vardır. Öncelik olarak Android telefonları hızlandırmak için ilk ipucu basit bir yeniden başlatma işlemidir. Telefonunuzu kapatıp açarak hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Siz de birçok insan gibi Android telefonunuzu sürekli olarak açık tutuyormusunuz?

Bellekte yavaş yavaş kapatılan uygulamalardan yerleşen küçük bellek bitleri birikir.  Tıpkı zihnimizin uyuyamayacağımız kadar aklımızda tutmanız gereken birçok şeyle dolu olması gibi telefonlarda yavaş yavaş geçici dosyalar ile doğmaktadır. Yeniden başlatma işlemi yaptıktan sonra bellek boşalır ve telefonlar daha hızlı çalışır. Telefonu açıp kapatma işlemi işe yaramazsa hızlandırmak için başka yöntemler denemek gerekebilir. 

Android Telefon  Neden Yavaş Çalışır? 

Zaman içerisinde Android telefonların yavaşlamasının birkaç nedeni vardır. Telefonun depolama alanı bitiyor olabilir, Android sürümü güncel olmayabilir, çok fazla uygulama yüklenmiştir ve bunlar sürekli olarak arka planda çalışıp kaynakları tüketilmeye başlamıştır.

Telefona yüklenen yeni uygulamalar daha hızlı ve yeni model telefonlar için tasarlanmış olabilir ve bu nedenle de eski model telefonu zorlayabilir. Ayrıca bazen son teknoloji telefonlar için tasarlanmış olan işletim sistemi yükseltmeleri eski sistemlerde daha yavaş çalışmaktadır.

Telefonun Ana Ekranını Temizleyin 

Telefonunuzun ana ekranındaki hava durumu verileri haber, eposta, sosyal akış, takvim gibi çok fazla widget çalışıyorsa bu da telefonunuzun yavaşlama nedenlerinden birisi olabilir. Telefonunuzu ana ekranına gittiğinizde telefon her defasında tüm bu içerikleri yüklemek zorundadır ve bu da oldukça büyük bir iştir. Widget sayısını azaltarak telefonunuzun diğer işleri rahat bir şekilde yapmasını sağlarsınız.

Uygulamaları Temizleyin 

Zaman içerisinde telefonlarda çok fazla yazılım birikir. Kullanışlı olabileceği düşünülen bir uygulama görüp yüklenir ancak hiçbir zaman kullanılmaz. Bunlar telefonda yer kaplar ve siz bu uygulamaları hiç kullanmadığınız bile arka planda belirli işlemler yapmaya devam eder.

Bu uygulamalar telefonu yavaşlatır. Bu nedenden dolayı da uygulamaların bir göz atarak indirilen uygulamaların sayısını azaltmak telefonunuzun hızını artırmaya yardımcı olur. Bunların yapılmasının ardından telefonunuzun hızının artmasını sağlayabilir ve Android telefonunuzu daha uzun süre hızlı ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış