26 Kasım 2021 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:08

A,C,E Vitamin Bombası; Avokado Ve Chia Tohumlu Puding Tarifi! Bunu Yiyen Bomba Gibi Oluyor! Denemeyen Kaybedecek

A,C,E Vitamin Bombası; Avokado Ve Chia Tohumlu Puding Tarifi! Bunu Yiyen Bomba Gibi Oluyor! Denemeyen Kaybedecek

Bu tarif size bomba gibi hissettirecek. Yapımı kolay yemesi çok lezzetli. Özellikle de vitamin deposu açısından çok yüksek. İşte size özel tarifi.

Diyet yapanların oldukça seveceği, adeta bir vitamin bombası tatlısı olan avokado ve chia tohumlu puding sayesinde hem farklı tatları denemiş olacaksınız hem de aynı zamanda faydalı vitaminler de tüketmiş olacaksınız.

Avokadolu pudingin içerdiği A, C ve E vitaminlerinin sağlığınıza da oldukça olumlu etkileri vardır. Örneğin kalp sağlığını korur, kolesterolü düşürür, gözlerinizi korur. Sindirim sisteminizi düzenleyerek hızlı kilo alımı ya da kilo kaybını engeller. Beyin sağlığına olumlu etkisi vardır.

Malzemeler:


4 yemek kaşığı chia tohumu
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
1/2 avokado
2 yemek kaşığı matcha  
2 yemek kaşığı bal


Tarifi


İlk adımda Hindistan cevizi sütünüzü, matcha çayı tozunuzu ve avokadonuzu mutfak robotundan toz haline gelene dek iyice çekin. Hepsinin toz haline gelmesi önemli bir kriterdir.


Bu karışımınızı orta büyüklükte derin bir kâseye dökün. Üzerine chia tohumu ve balınızı ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Bu aşamada karıştırma işlemini yavaş yavaş yapın ki ana maddeleriniz ezilmesin.
Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra kabınızın üzerini kurumaması için kapatıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.

Kabınızın üzerini streç film ya da kabınızın kendi kapağı ile kapatabilirsiniz.
Buzdolabında dinlenen ve soğuyan pudinglerinizi kaplarından çıkararak sunmak istediğiniz puding kaselerine kaşık yardımıyla doldurun.


Ardından üzerine koymak istediğiniz mevsim meyveleri ile pudinginizi süsleyin.


  Püf Noktaları:


Cam ve uzun ince bir bardak şeklinde sunum yapılması görsel açıdan tatlınızı çok daha zengin ve can alıcı göstereceği için sunum ürününüz bu şekilde olsun.


Mutlaka pudinginiz yarım saat buzdolabında dinlensin aksi halde oldukça sıvı olacak ve size kıvamı su gibi gelecektir.


Sunum kaplarınızı buzdolabınızda 5 dakika kadar soğutursanız ürün daha serinletici olacaktır. Özellikle bu taktiği yaz aylarında mutlaka deneyiniz.


 Hem düşük kalorili hem sağlığınıza faydalı hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre. Bu tarif sayesinde klasik çikolatalı, çilekli ya da muzlu pudinglerden uzaklaşarak bir yeniliğe adım atmış olacaksınız. Lezzetine doyamayacağınız pudingin tarifini artık biliyorsunuz, afiyet olsun!

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış