27 Kasım 2021 21:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:08

Android Cep Telefonu Televizyona Nasıl Bağlanır? İşte Yöntemleri! Deneyin Bağlayın

Android Cep Telefonu Televizyona Nasıl Bağlanır? İşte Yöntemleri! Deneyin Bağlayın

Öncelik olarak telefonunuzun wifi ağına bağlı olması gereklidir. Sonrasında yapılacak olan işlem telefon işletim sistemine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Akıllı cep telefonunuzun ekranı izlemek istediğiniz içerikler için size küçük geliyorsa ve bu içerikleri büyük bir ekranda izlemek istiyorsanız cep telefonunuzu televizyonunuza bağlayabilir ve bu sorunu kolay bir şekilde çözebilirsiniz. Dizi film veya video izleme keyfine artıracak olan bu işlemi yapmak oldukça kolay. Birkaç farklı yöntem ile cep telefonunu televizyona bağlama işlemi vardır.

Smart Televizyonunuz Varsa Yapılması Gerekenler

Öncelik olarak telefonunuzun wifi ağına bağlı olması gereklidir.  Sonrasında yapılacak olan işlem telefon işletim sistemine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğer İOS işletim sistemi olan bir cep telefonuna sahipseniz DLNA, ArkMC ve UpnP gibi uygulamalar ile bu bağlantıyı sağlamanız mümkün. Samsung marka bir cep telefonuna sahipsiniz telefonunuzda AllShare uygulaması mevcuttur.

Bu uygulama diğer telefonlara ve tabletlere de bağlanmayı sağlar. Telefonunuzda AllShare uygulaması mevcut değilse Google play ile miracast uygulamasını indirebilirsiniz. Kullanmış olduğunuz akıllı telefonunuz Android işletim sistemine sahipse telefonunuzda miracast uygulaması zaten mevcut olabilir. Eğer mevcut değilse bu uygulamayı Google play Store'dan kolayca indirebilirsiniz. Miracast ile bağlantı yaparken telefon ve televizyonun aynı odada olmasına dikkat etmek gereklidir 

Smart Televizyonunuz Yoksa Yapılması Gerekenler 

İOS işletim sisteminiz varsa cep telefonunuzu televizyona bağlamanın en kolay yolu Apple TV satın almaktır. Zengin içeriği sayesinde Apple TV birçok kullanıcı tarafından sıkça tercih edilir. Airplay yansıtma özelliğine sahip olan televizyon ile iPhone telefonunuzdan ekran yansıtma kısmına basarak büyük ekranda istediğiniz işlemi rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Cep telefonunuz Android işlemine sahipse telefonunuza herhangi bir yazılım indirmeden kolay bir şekilde ekranı televizyona yansıtma olanağı sunan Google chromecast cihazı en çok tercih edilen yoldur. HDMI Port üzerinden görüntü aktarımı yapan Bu cihazı televizyonunuzun USB girişine takarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu cihaz ile Spotify, netflix gibi içerik sağlayıcı servisleri kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün. Quick setting menüsünde yer alan kes kısmına tıklayarak istediğiniz içeriği televizyona kolayca yansıtabilirsiniz. Miracast de Google chromecast yerine kullanılan bir başka yöntemdir. 

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış