29 Kasım 2021 14:20 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:59

Croque Monsieur Krok Mosyo (Fransız Tostu)! Sabah Kahvaltısında Canınız Hep Bunu İsteyecek! Diğer Tostları Unutun

Croque Monsieur Krok Mosyo (Fransız Tostu)! Sabah Kahvaltısında Canınız Hep Bunu İsteyecek! Diğer Tostları Unutun

Bu tost tarifi aklınızı başınızdan alacak. Diğer sıradan tostlar gibi değil. Bunun içeriğinde neler yok ki! Sabah kahvaltısında kendinizi şımartın ve bunu deneyin.

Fransız tostunun diğer normal tostlara oranla farkı süt kullanılmasıdır. Oldukça farklı ve değişik bir lezzet olan Croque Monsieur Krok Mosyo yani türkçe karşılığı Fransız tostu olan bu atıştırmalık hem sabah kahvaltıların baş tacı olacak hem öğle atıştırmalıkları arasına girecek hem de bu tarifi o kadar çok seveceksiniz ki akşamları bile vazgeçilmeziniz olacak.

Yapması aynı klasik tost yapmak kadar basit ama lezzeti 2 kat fazla olan Fransız tostuna kesinlikle bayılacaksınız. Eşiniz, çocuklarınız hatta bazı zamanlar evinize gelen misafirleriniz bile bu lezzetin tarifini isteyecek. Her yaştaki kadınların ve erkeklerin kolaylıkla yapacağı bu lezzet ayrıca öğrenciler için de farklı ve kolay bir tarif olacak. İşte o güzel Croque Monsieur Krok Mosyo tarifi:

Malzemeler:


4 dilim tost ekmeği 
8 dilim doğranmış sucuk
4 dilim tost ekmeği büyüklüğünde kaşar
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber 


Yapılışı:

  • İlk olarak bir kabın içerisine yumurtanızı kırın.
  • Üzerine yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve diğer baharatları ekleyip hepsi homojen bir şekilde birleşene kadar karıştırın.
  • 4 adet tost ekmeğinizin kenardaki kalın koyu kahve kısımlarını keserek bir kenara ayırın. 
  • Tost ekmeklerinize ilk adımda kaşarlarınızı yerleştirin. Üzerine düzgün bir şekilde sucuklarınızı yerleştirin ki pişme aşamasında kenarlardan taşıp düşmesin.
  • Bir bıçak yardımı ile tost ekmeklerinizi ortadan çapraz bir şekilde kesin. Bu kesim şekli hem güzel bir görüntü sağlayacak hem de sizlere bu tostun daha kolay pişmesinde yardımcı olacaktır.
  • Geniş düz bir tavaya tereyağı koyup yağın kızmasını bekleyin.
  • Tostlarınızı tek tek arkalı önlü bir şekilde yapmış olduğunuz karışıma iyice bulayın. Ne kadar bularsanız o kadar dış katmanı lezzetli olacaktır.
  • Tavada arkalı önlü hafif kızarana kadar pişirin. 
  • Ekmekleriniz gevşeyip kaşarlar kenarlardan akmaya başladığı zaman tostlarınızı çıkarıp servis edebilirsiniz.


Püf Noktaları:


Sucuklarınızı önceden mutlaka bir tost makinesinde ya da ocakta pişirin. Aksi halde sucuklarınız tam anlamıyla işlem göremediğinden çiğ kalabilir. Bu da tostun lezzetini olumsuz etkileyecektir.
Tostlarınızı ne kadar yumurta ve sütlü karışıma bularsanız o kadar lezzetli olacaktır. Bu yüzden karışıma bularken korkmayın.


Yağınızın mutlaka kızmasını bekleyin aksi halde ekmekleriniz istediğiniz derecede pişmeyecek ve o yoğun lezzetin tadını alamayacaksınız.


Kaşarı imkânınız varsa biraz daha fazla koyarsanız çok daha lezzetli bir hale gelecektir.


Croque Monsieur Krok Mosyo, herkesin evindeki malzemeler ile kolaylıkla yapacağı oldukça lezzetli bir tariftir. Bu tarif sayesinde karnınız da oldukça doyacak. Çünkü içeriği oldukça doyurucu, tok tutacak ürünler mevcut. Ayrıca Fransız mutfağının da tadına bakarak farklı kültürlerin farklı ve lezzetli yemeklerini yemiş olacaksınız.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış