29 Kasım 2021 21:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:58

Haşhaşlı Revani Tarifi! Ani Misafir Geldi! Hemen Mutfağa Gidin Yapın! Ancak Tarifi İsteyenlere Vermek Yok! Çünkü Tarif Gizemli

Haşhaşlı Revani Tarifi! Ani Misafir Geldi! Hemen Mutfağa Gidin Yapın! Ancak Tarifi İsteyenlere Vermek Yok! Çünkü Tarif Gizemli

Bu tatlı herkesin ağzına göre. Yediğinizde tadın bayılacaksınız. Evinizde olan malzemeler ile hızlıca yapabilirsiniz. İşte size özel tarif.

Revani Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Klasik lezzetlerden ziyade farklı tarifler denemek isteyenler, haşhaşlı revaniyi deneyebilir. Hem daha lezzetli hem de daha hafif olacaktır. Ayrıca klâsik revani kadar, şerbetli bir tatlı da değildir. Ekonomik malzemeler ile yapılır. Siz de değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız, haşhaşlı revaniyi deneyebilirsiniz. 

Haşhaşlı Revani İçin Gerekli Malzemeler 


3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un 


Şerbeti için 


1.5 su bardağı su 
1 su bardağı toz şeker 
Üzeri için 
1 su bardağı süt
2 paket sade krem şanti
Ceviz 


Yapılışı 


Haşhaşlı revani birkaç aşamadan oluşan bir tatlıdır. Öncelikle revanisi yapılır. 3 yumurta ve bir su bardağı toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Ardından süt, sıvıyağ eklenir ve bir daha çırpılır. Ardından haşhaş eklenir. Mavi haşhaş olması önemlidir. Son olarak kabartma tozu, un ve vanilya da eklenir ve hepsi homojen bir harç olana kadar karıştırılır.

Bir kek kalıbı veya da bir borcama dökülür. Daha önceden ısıtılmış 185 derece fırında kontrollü bir biçimde pişirilir.  Kek pişerken, şerbeti yapılır. Şeker ve su bir tencere de kıvam alana kadar pişirilir. Daha sonra ılınmaya bırakılır. Kek piştikten sonra, üzerine kürdan ile birkaç tane delik açılır. Bu şerbeti daha iyi çekmesini sağlar. Kek de ılık bir hale geldikten sonra, üzerine şerbet dökülür. İyice çekmesi gerekir. Son olarak üzeri için bir su bardağı süt ile iki paket krem şanti 3-4 dakika çırpılır. Hazırlanan krem şanti revaninin üzerine dökülür. Cevizle süslenir. 

Servis Önerisi


Haşhaşlı revaniyi servis ederken, ceviz yerine mevsim meyveleri de tercih edebilirsiniz. Kivi ya da çilek de yakışır. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış