30 Kasım 2021 17:13 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:58

Kol Böreğine Kol Gibi Zam Yapıldı! Sırada Poğaça ve Simit Var!

Kol Böreğine Kol Gibi Zam Yapıldı! Sırada Poğaça ve Simit Var!

Halk şok içinde… Vatandaş artık kol böreği yiyemeyecek mi? Zamlardaki son durumlar neler? Son zamanlarda artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarının artacağına dair söylentiler olsa da pastanelerden kol böreğine zam yapıldı haberleri geldi.

Sakarya halkı, yeni yılda yaklaşık %50'lik bir artışla istedikleri hamur işlerini ve unlu mamullerini yiyebilecek. Aynı zamanda, benzer bir artış poğaça ve simitte de olacak...

Son dönemde yaşanan kur krizi ve yetersiz üretim hissedilmeye devam ediyor. Un, yağ, elektrik, doğalgaz ve daha birçok üründeki artışın ardından fırıncı, ekmeğin fiyatının artmasını istedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz günlerde TV264 ekranlarında yayınlanan Sabah Kahvesi programına yaptığı açıklamada, "Sakarya'yı yüzde 20 artırarak 3 lirayı geçmemeyi düşünüyoruz" dedi.

Vatandaş Zamlara Karşı Tepkili!

Unlu mamullerine zam yapılmasını eleştiren halk, asgari ücrete de zam yapılmasını istiyor. Yiyecekleri bir kuru ekmek kalan halk zamlara karşı tepkisini koymaya devam ediyor. Düzenin bir an önce değişmesini isteyen büyük bir kitle var.

Ekmeğe ve simite daha önce zam yapıldığını belirten halk bu zamı gereksiz buluyor. Belirli bir kesim ise bu kol böreğine zammın yapılması gerektiği tarafında. Un ve yağ fiyatlarında artışın unlu mamullerinin pahalanmasında büyük rol alacağını gösteriyor.

Poğaça, Börek ve Simide Zam Kapıda!

Sakarya Şekerci ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Suat Demirel, artan maliyet fiyatları nedeniyle fırın ve pastanelerin zarar etmeye devam ettiğini, yeni yılın başında Sakarya'nın börek ve pastane fiyatlarının artacağını söyledi.

Başkan Demirel, 2 lira civarındaki mevcut pasta fiyatının bu yılın başında 3 lira civarından satılacağını, maliyet ve fiyat artışını önceden kestirmek mümkün olmadığı için 4 lira civarında satılabileceğini belirtti.

Başkan Demirel de benzer şekilde Sakarya'da yaklaşık 40 liralık kol böreğinin yılbaşında 70 liraya yakın satacağını söyledi.

Sakarya'da yaklaşık 2 liraya satılan simitlerin yılbaşından önce yaklaşık 3 liraya satılacağı bildiriliyor.

Ayakta Kalmak İçin Zam Şart!

Sakarya Şekerci ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Suat Demirel, esnafların 75 liraya aldığı yağın mevcut fiyatının 270 lira olduğunu ve artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ticareti durdurduklarını söyleyen esnaflar, ayakta kalabilmek için bu zam artışlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış