30 Kasım 2021 23:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:58

Moda Dünyasını Sarsan Ölüm Haberi! Ünlü Modacı O Hastalığa Yenik Düştü

Moda Dünyasını Sarsan Ölüm Haberi! Ünlü Modacı O Hastalığa Yenik Düştü

Amerikalı tasarımcı ve girişimci Virgil Abloh, internette en çok aranan isimlerden biri haline geldi. Vatandaşlar Virgil Abloh'un kim olduğunu araştırıyor ve öğrenmek istiyor. Virgil Ablo kimdir? İşte Virgil Abloh'un hayatı ve ölümü

Virgil Abloh (30 Eylül 1980-28 Kasım 2021) [1] Amerikalı bir tasarımcı ve girişimcidir. 2018'den ölümüne kadar Louis Vuitton erkek giyim koleksiyonunun sanat yönetmenliğini yaptı. Abloh aynı zamanda 2012 yılında kurduğu bir moda şirketi olan Milano merkezli Off-White'ın da CEO'su. Abloh iyi eğitimli bir mimar ve aynı zamanda Chicago sokak modası çalışmalarıyla da uğraşıyor.2009'da Fendi'de Amerikalı rapçi Kanye West ile birlikte çalışarak uluslararası moda dünyasına adım attı. İkisi daha sonra Abloh'un kariyerini başlatacak ve Off-White'ı kuracak sanatsal bir işbirliğine başladı. Bir Fransız lüks moda şirketinin sanat yönetmeni olarak görev yapan ilk Afrikalı-Amerikalı, Time dergisi tarafından 2018 yılında dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçildi.

Virgil Abloh Neden Öldü?

2019 yılında Abloh'a kardiyak anjiyosarkom teşhisi kondu. 28 Kasım 2021'de öldü.

Virgil Abloh Yaşam ve Kariyer

Virgil Abloh, 30 Eylül 1980'de Illinois, Rockford'da Ganalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annem terzi, babam ise boya şirketi işletiyor. Abloh, Boylan Katolik Lisesi'ne gittiği ve 1998'de mezun olduğu Rockford'da büyüdü. 2002 yılında Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden inşaat mühendisliği alanında lisans derecesi ile mezun oldu. 2006 yılında Illinois Institute of Technology'den (IIT) mimarlık alanında yüksek lisans derecesi aldı. Abloh IIT'de okurken, modaya olan ilgisinden ilham alan mimar Rem Koolhaas tarafından tasarlanan kampüste yapım aşamasında olan bir bina vardı. Mimarlık okurken, ünlü blog The Brilliance için tişörtler tasarladı ve moda ve tasarım hakkında makaleler yazdı. Abloh ilk olarak popüler bir müzisyen olan Kanye West ile Chicago'daki bir matbaada tasarım çalışmaları üzerinde çalışırken tanıştı.

Abloh, Louis Vuitton için tasarladığı ilk koleksiyonunu Paris'teki 2018 Palais Royal Garden Erkek Moda Haftası'nda sergiledi. Gösteriden önce Abloh giyen ilk kişi Rihanna oldu. Playboi Carti, Steve Lacy, A$AP Nast, Dev Hynes ve Kid Cudi defile için podyumda yürüdüler. Abloh o zamandan beri tasarımlarına yüksek talep gördü ve Serena Williams, 2018 ABD Açık'ta giyeceği orijinal kıyafetleri tasarlamak için Nike ile işbirliği yaptı.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış