1 Aralık 2021 09:47 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:28

Uzmanlar Tarafından Omicron Açıklaması Geldi! Biontec Kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci...

Uzmanlar Tarafından Omicron Açıklaması Geldi! Biontec Kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci...

Koronavirüs aşısını bularak adeta dünyaya tüm ismini duyuran Biontech kurucularından olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci yeni çıkan Omicron varyantına dair açıklamalarda bulundu. Almanya'da bulunan koronavirüs aşısı üzerinde çalışmalar devam ederken panik yapmaya gerek olmadığı vurgulandı. İşte tüm detaylar...

Koronavirüs aşısında büyük bir emeği olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci 25. Aydın Doğan Vakfı Ödül Töreni esnasında gazeteciler ile bir araya geldi. Sorulara cevap veren ikili Omicron varyantı hakkında bildiklerini de anlattı. İki haftalık bir veri sonucunda daha kesin konuşacağını iddia eden Uğur Şahin, "Yeni Omicron varyant nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

3. Doz Aşı Geliyor!

Daha sonrasında ise aşının neden iki doz vurulması gerektiğini açıklayan Uğur Şahin 3. doz için mesaj veriyor olabilir. Uğur Şahin yaptığı açıklamaya göre ilk vurulan aşının antikor ikinci vurulan aşının ise t-hücreleri denilern bağışıklık hücreleri olduğunun altını çizdi. Şahin, "Aşı, ağır hastalık seyrine karşı koruma sağlıyor. Ağır hastalık seyrine de koruma sağladığı için bir güven sağlıyor. Üçüncü doz aşı olduktan sonra oldukça iyi bir korumanın sağlandığına eminiz." sözlerine yer verdi.

Gazetecilerden gelen bir diğer soru ise aşının yan etkisinin olup olmadığı idi. Uğur Şahin ise şimdiye kadar gözlemlenen hiçbir yan etkinin olmadığını ifade ederek, "Kanser hastalarında gördüğümüz Mrna bazlı aşılar tekrar edilerek veriliyor. Bunda herhangi bir olumsuz yan etki olmadığını görüyoruz. Düzinelerce kanser hastasına bunu uyguladık. Yaptığımız araştırmalar süresince yan etki elde edilmiş değildir." sözlerine değindi.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış