2 Aralık 2021 17:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:28

Yeni Maliye Bakanı Nebati'nin Teslim Töreni Yapıldı! Bakan Nebati'den Faiz Mesajı Geldi!

Yeni Maliye Bakanı Nebati'nin Teslim Töreni Yapıldı! Bakan Nebati'den Faiz Mesajı Geldi!

Son zamanlarda çok kez gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanlığı Lütfi Elvan'ın geçtiğimiz gün istifa etmesi ile ortalık karıştı. Yerine ise Nureddin Nebati atanarak TBMM Genel Kurulunda yemin töreni yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı teslim töreninde Nebati'den faiz açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı mevkisinden geçtiğimiz gün istifa eden Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı. Son zamanlarda sık sık gündemde konusu geçen Hazine ve Maliye Bakanlığında hareketlilik sürüyor. Lütfi Elvan yaptığı konuşma esnasında, "Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi gelirlerimizi oluşabilecek riskleri gözden geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı önlemler aldık. Ekip ruhundan vazgeçmedik" sözlerine yer verdi.

Lütfi Elvan'ın yapmış olduğu konuşma üzerine yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'de açıklamalarda bulundu. Nebati;

"İnşallah herkes için hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Makamlar gelip geçicidir, önemli olan yaptığımız hizmetlerdir.

Salgının en yoğun dönemini büyük bir başarıyla geride bıraktık. Proaktif ekonomi politikalarıyla sürece yön verdik. Cumhurbaşkanımızın yıllardır hayalini kurduğu ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonuyla yeni bir yola girdik.

Ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonu ile yeni bir yola girdik. Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en önemli önceliği yüksek faiz olamayacak. Yatırım, üretim, bu sayede cari açık ve dış borç gibi sorunları bertaraf etmek, istihdamı arttırmak, Türkiye’nin iç dinamiklerini de dikkate almak kaydı ile kulağını sokaktan, işten, iş adamından uzak tutmadan gereğini yapmak olacaktır." dedi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış