2 Aralık 2021 19:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:27

Ne Dolar Ne Altın Buna Yatırım Yapanlar Milyoner Olacak! Bitcoin Rekor Kırmaya Hazırlanıyor

Ne Dolar Ne Altın Buna Yatırım Yapanlar Milyoner Olacak! Bitcoin Rekor Kırmaya Hazırlanıyor

Bitcoin fiyatlarının Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü'nün başlamasıyla artması bekleniyor. Huobi Global Araştırma Müdürü Süllü, “Şükran Günü nedeniyle ABD kripto para ticaret hacminin artmasını bekliyoruz” dedi.

En popüler kripto para Bitcoin (BTC), en yüksek fiyatı 58.000 ABD doları 491 ve en düşük fiyatı 56.000 ABD doları 883 iken, işlem fiyatı 14.28 saat itibarıyla %0,96 artışla 57.000 ABD doları 960 ABD doları. Bitcoin, son 7 günlük alım satımda yaklaşık %3 oranında düşmesine rağmen; piyasa değeri 1,09 trilyon ABD dolarına kadar düştü.

Ethereum (ETH), en yüksek işlem hacmine sahip ikinci kripto para birimidir.Mevcut fiyatı dünkü kapanış fiyatından yaklaşık %2,58 daha yüksek olan 4,376 ABD dolarıdır.

Bitcoin'de Şükran Günü Rallisi Görünebilir

Dünya Facebook'ta Meta ismini duyduktan sonra, Metaverse'in anlamı olan sanal dünyada hayatın akışı çok hızlı akmaktadır. Decentraland'daki arazi, San Francisco veya New York'taki sıradan bir evin fiyatından çok daha yüksek olan 2.43 milyon dolara satıldı. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da konut fiyatları enflasyonla mücadele etmesine ve konut fiyat endeksinin 2007 krizi öncesi zirveden çok daha yüksek olmasına rağmen, zirveye ulaştığında yatırımcılar fiziki arsa veya ev almak yerine Metaverse'den arsa almaya yöneldiler.

Bu talep nedeniyle oyun sektörünün başını çektiği Metaverse'de MANA-AXIS-SAND-GALA ve ENJ fiyatları geçtiğimiz haftalarda rekor kırdı. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü tatili bugün başlıyor. İnsanların evde ve tatilde olduğu pandemi sırasında kripto para birimi işlem hacminde önemli bir artışa tanık olduk. Şükran Günü nedeniyle, ABD kripto para birimi ticaret hacminin artmasını bekliyoruz.

Geçtiğimiz iki hafta içinde balinalar olarak bilinen büyük hesapların büyük alımları dikkat çekti. Üçüncü en büyük balina hesabı, son 11 gün içinde 375 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) satın aldı. Şubat ayında kripto para birimini kısıtlamak için Hindistan'da buluşacak olsalar da 55.600 USD'lik destek şimdiye kadar çok etkili oldu. Bugün bireysel ve kurumsal alıcılar BTC alırken 63.000 dolar seviyesine yükselebilir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: 5nhaber.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. 5nhaber.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya 5nhaber.com bir yatırım danışmanı değildir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış