3 Aralık 2021 09:51 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:27

Haluk Levent, Sağlık Bakanlığına Sitem Etti! Sağlık Bakanı Koca'ya "SMA" Sistemi!

Haluk Levent, Sağlık Bakanlığına Sitem Etti! Sağlık Bakanı Koca'ya "SMA" Sistemi!

Türkiye'nin en sevilen kişilerinden birisi olmayı başaran AHBAB Derneği Başkanı Haluk Levent, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına cevap verdi. Koca, açıklamasına göre tüm evli çiftlere ve yeni doğan bebeklere SMA taramasını zorunlu bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. SMA hastaları için her gün yardım toplamaya devam eden Haluk Levent ise tedavide kullanılan Zolgensma ilacı hakkında açıklama yapılmadığı için sitem etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamalarda yeni evli çiftlerde ve yeni doğan çocuklarda SMA hastalığı için tarama yapılması gerektiğini vurguladı. SMA Bilim Kurulu toplantısının hemen sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca'ya AHBAB Derneği Başkanı Haluk Levent'ten cevap geldi.

AHBAB Derneği Başkanı Haluk Levent ise daha öncesinde de birçok SMA hastası bebeğe yardımda bulunarak milyonların gönlünü fethetmeyi başarmıştır. Asıl mesleği sanatçı olan Haluk Levent uzun bir süredir mağdurların safında yer alarak elinden geldiğince herkese yardım ettiği biliniyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamanın ise çok doğru ve önemli bir konu olduğunun altını çizdi.

Ancak SMA hastalığı tedavisinde kullanılmak üzere bilinen Zolgensma ilacı hakkında bir açıklama gelmemesi Haluk Levent'i kızdırdı. Sitem eden Haluk Levent, "Sağlık Bakanlığı SMA toplantısı sonucu: Evlilik öncesi test zorunlu hale geliyor. Risk oluşturan çiftlere tüp bebek devlet karşılayacak. Bu kararlar doğru ve çok önemli. Ama şu anda yüzlerce çocuğun beklediği Zolgensma ilacı için bir açıklama gelmedi. Ne yapacağız şimdi?" ifadelerini kullandı.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış