3 Aralık 2021 15:05 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:27

Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e Alınmadı! Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk!

Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e Alınmadı! Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk!

Kasım ayı enflasyon oranları açıklamasının gelmesi ardından TÜİK'e doğru yol alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 11.00'da TÜİK binasında vardı. Randevu talebinin kabul edilmemesi üzerine TÜİK'e doğru yol aldı. Fakat kapıdan içeri alınmayınca ortalık karıştı.

TÜİK tarafından bugün açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamları CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu harekete geçirdi. Açıklanan Enflasyon verisi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşım ile milyonların dikkatini üzerinde toplamayı başardı.

Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Kılıçdaroğlu, "TÜİK'ten randevu istedim, vermedilr. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun @tuikbilgi" ifadeleriyle duyurmuş oldu. Yapmış olduğu paylaşım sonrasında ise saat 11.00'de TÜİK binasına gitti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu içeri girmek isteyince TÜİK görevlileri randevusuz içeriye kimseyi almayacaklarını ifade etti.

İçeri alınmayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK önünde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "TÜİK, Cumhuriyetin önemli kurumlarından birisidir. Rakamları 84 milyonu ilgilendirmektedir. Milyonlarca işçi ve emeklinin hakkını korumak görevim. Bu kurumun rakamları üzerine siyasal partiler, ekonomik çevreler, sosyal çevreler, politikalar oluştururlar. Dün TÜİK Başkanlığından randevu istedik, gelen arkadaşlarımın tamamı geçmişinde teknik olarak ekonomide çalışan arkadaşlarımız. Buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almak için geldim. Kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler."

Daha sonrasında sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu;

"TÜİK sitesindeki metni okudum: Bilgiye nasıl erişilir? Diğer kanallar yoluyla bilgi talebinde bulunmak istiyorsanız, merkez teşkilatı ya da bölge müdürlüklerine başvuruda bulunabilir, merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, bilgiyi alabilirsiniz. Biz de sitelerindeki davete uyarak geldik. Bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için önemli bir tablodur. Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalara ana muhalefet partisi liderine açıklanmak istenmiyor.

Kapılar kapanıyor. Türkiye’nin geldiği nokta açısından önemlidir. Burası enflasyon oranlarını açıklıyor. Bu sabah açıklanan aylık 3.51, yıllık 21.31. Bu rakamlar güven vermiyor. Enflasyon gerçekten bunların iddia ettiği gibi mi? Bir grup akademisyen de enflasyon tahmininde bulunuyorlar.

Kılıçdaroğlu, olay sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!" ifadelerini kullandı.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış