4 Aralık 2021 11:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:27

Meteoroloji Kuvvetli Yağış Mesajını Verdi! Şemsiyenizi Almadan Çıkmayın!

Meteoroloji Kuvvetli Yağış Mesajını Verdi! Şemsiyenizi Almadan Çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan hava durumu tahminlerine göre tam tamına 7 il için sarı renkte uyarı yapılırken 5 ilde ise turuncu renkte uyarı yapılıyor. Yağışların ülkenin büyük bir kısmını kaplayacağı tahminler arasında yer alıyor. Yağış sırasında ise rüzgarın hızı 60 km hızına kadar yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre ülkenin genelinde parçalı ve yer yer bulutlu olarak duyuruldu. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan taraflarında ise kuvvetli yağışların etkin olacağı tahmin ediliyor. Yağış esnasında gök gürültüsü olacağı da duyuruldu. Yağışların Güney Ege kesimlerinde çok kuvvetli bir şekilde yer alacağı tahmin edilirken Muğla ve Aydın'ın çevrelerinde yer yer şiddetli ve aşırı yağış olması beklentiler arasında yer alıyor.

Oluşan yağış sonrasında 5 derecelik bir düşüş yaşayacak olan hava sıcaklığı duyuruldu. Ülkenin diğer yerlerinde ise önemli değişiklikler yaşanmayacağı ve ülke geneli mevsim normallerinde ilerleyeceği tahminler arasında yer alıyor. Rüzgar şiddeti ise diğer kesimlerinde normalin biraz üzerinde yer alırken Marmara ve Ege kıyılarında saatte 40 - 60 km arasında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Manisa, Uşak ve Denizli için sarı, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya için ise turuncu uyarıda bulundu.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış