4 Aralık 2021 13:10 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:27

Virüs Mutasyon Geçirmeye Devam Ediyor! Profesörden Yürek Yakan Aşı Çağrısı!

Virüs Mutasyon Geçirmeye Devam Ediyor! Profesörden Yürek Yakan Aşı Çağrısı!

Son zamanlarda tekrardan yükselişe geçen vaka sayıları ve ölüm sayıları üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinin Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda, "Aşı olmayıp ölenler daha fazla'' sözlerine yer verdi.

Son zamanlarda tekrar artış gösteren Koronavirüs neredeyse 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan Koronavirüs için geliştirilen aşı sonucunda vakalar ve ölümlerde büyük oranda azalma görülmüştü. Fakat aşı karşıtları halen aşı olmayarak ölüm ile burun buruna yaşamaya devam ediyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan bir veri paylaşımına göre, 18 yaş ve üzeri nüfusta 1 doz aşı yaptıran kişilerin oranı %90'ın üzerine çıkmayı başardı. İki doz aşı vurulanlar ise %80'i aştı.

Koronavirüsün sürekli olarak mutasyona uğraması nedeniyle 3. doz aşı yaptırılması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Sosyal medyada yapılan aşı karşıtlığı ise birçok insanın aklını karıştıracak düzeyde olduğu tespit ediliyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamalarda önemli birçok noktaya değindi. Taşova, "2 doz aşı olduktan sonra belli bir dönem geçince antikor seviyesinin düştüğünü gösteren çalışmalar var. Tabi ki bu daha ileri dönemlerde daha da açıklanacak ancak antikor seviyesi düştüğü için 3.doz aşının olması gerekiyor. Özellikle Sinovac aşısı olanlarda bu daha önemli. Biontech tarafından da açıklandı 3.doz aşının olup bağışıklığın güçlendirilmesi gerektiği. Her varyant aşıdan kaçmak için bir yol bulmaya çalışabilir. O nedenle vücutta virüs girdiği zaman çoğalmasını engellemek için antikor oluşturmak gerekir bu da aşıyla olur” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış