5 Aralık 2021 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:27

Gram Altın Ne Kadar Olacak! Uzman İsim Tarihi Açıkladı! İşte Şok Eden Açıklama

Gram Altın Ne Kadar Olacak! Uzman İsim Tarihi Açıkladı! İşte Şok Eden Açıklama

Piyasada yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları sevindirdi; yatırım yapacakları üzdü. Gram altın ne kadar olacak soruları her vatandaşın aklında yankılanmaya başlandı. İşte gram altındaki son durum!

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz altını da vurdu! Altın fiyatlarındaki oynamalar yatırımcıları sevindirirken, yatırım yapacak olan insanları bozguna uğrattı.

Önümüzdeki günlerde altın fiyatları ile ilgili yapılacak toplantıda fiyatların net bir şekilde belirlenmesi ümit ediliyor. Fed toplantısı adı altında görüşülecek altın fiyatları; yatırımcıları tekrardan sevindirecek mi yoksa üzecek mi belli olacak. Geçtiğimiz günler içerisinde düzenlenmiş bir etkinliğe katılım sağlayan Fed başkanı Jerome Powell; altın fiyatları ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Muhabirler tarafından kendisine yöneltilen soruların cevabını verirken; piyasa doğrultusunda etkili açıklamaları yapmaktan çekinmedi. Konuşma doğrultusunda yaptığı değerlendirmede 14 ve 15 Aralık tarihinin önemini vurguladı. Başkan Jerome Powell; varlık alımı azaltımını tamamlamak için birkaç ay öncesinde  çalışmalar sergilemeye başladıklarını ifade etti. Powell enflasyonun geçici olarak nitelendirmesinin geride bırakılması dile getirirken; enflasyonun belirlenen %2 hedefinin oldukça üzerinde seyrettiğini de kanıt olarak sundu.

Beklenen Fed Toplantısı Önümüzdeki Günlerde Gerçekleşecek

Önümüzdeki günler içerisinde gerçekleşecek olan Fed toplantısında varlık alım azaltımının planlanandan daha erken bitirilmesi için görüşmeler gerçekleşecek. Bu durum faiz artırım takviminin de öne çekilebileceği düşüncesini beraberinde getirecektir. 14 ve 15 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan Fed toplantısında belirlenenler; gelecek enflasyon ve istihdam verileri içinde oldukça önemli olacak.

Gram Altında ki Bu Yükseliş Kalıcı mı?

Gram altının bir anda artışı vatandaşların bir kısmını sevindirirken bir tarafını bozguna uğrattı. Bu yüksek artıştan sonra vatandaşların kafasında gram altındaki bu yükseliş kalıcı mı soruları oluşmaya başladı.

İslam Memiş gram altın fiyatı için konuşurken şu sözleri dile getirdi; “Yükseliş bana göre kesinlikle kalıcı değil. İnsanlara 750 TL seviyesinin üstünde bir satış fırsatı sunuyor. Eğer altın almak isteyen arkadaşlar varsa 750 TL seviyesi ve üzerinde kesinlikle alım yapmam; alacak arkadaşlara da tavsiye etmem. Gram altın 850 TL’ye yükseldi yok 900 TL’ye yükseldi! Alan alsın arkadaşım ben 750 TL seviyesinin üstündeki rakamlardan gram altın almam. Bu noktada yatırım yapmayı da tavsiye etmem.”

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış