6 Aralık 2021 12:20 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:26

Bilim İnsanları Uyarıyor! Grip Sandığınız Hastalık Omicron Olabilir! Dünyanın Yeni Kabusu Omicron Nedir?

Bilim İnsanları Uyarıyor! Grip Sandığınız Hastalık Omicron Olabilir! Dünyanın Yeni Kabusu Omicron Nedir?

Neredeyse 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs her geçen gün binlerce kişinin ölümüne sebep oluyor. Toplamda ise 5 milyona yakın insanın ölümüne sebep olan virüs sürekli olarak mutasyon geçiriyor. Geçtiğimiz dönemlerde ise Delta varyantından bile daha hızlı yayılan Omicron varyantı ortaya çıktı. Omicron varyantında daha önce karşılaşmadıkları olayların meydana geldiği ise uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Sürekli olarak mutasyon geçirdiği bilinen Koronavirüs her geçen gün giderek daha tehlikeli bir hal almaya başladı. Son zamanlarda ortaya çıkan Omicron varyantı ise Güney Afrika'da keşfedilmişti. Tespit edilen yeni varyant ise inanılmaz bir hızla tüm dünyaya yayılmaya başladı. Delta varyantından bile daha tehlikeli olan Omicron tüm dünyada baskın bir varyant olacağı tahminler arasında yer alıyor. Omciron'un ilk keşfi ise Güney Afrika Tabipler Birliği Başkanı Dr. Angelique Coetzee tarafından tespit edildi.

Yeni Varyant Tespit Edildi!

Yeni çıkan Omicron varyantı daha önceki bilinen varyantlara göre daha seri bir şekilde yayılırken bilim insanları tarafından yapılan incelemelerde şok eden olaylar görüntülendi. Delta varyantından en büyük farkı ise hastalarda olağan dışı semptomların yer alması oldu. Olağan dışı semptomlar ile karşı karşıya kalan Coetzee, yeni semptomu duyurmuş oldu. Yeni varyant Omicron hakkında ise boğazda kaşıntı hissinin olduğu belirtildi. Coetzee, tedavi ettiği hastalara dayanarak başlıca semptomların yorgunluk, vücut ağrıları ve baş ağrısı olduğunu açıklamıştı.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış