7 Aralık 2021 15:50 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:26

Altın Fiyatları Ağızları Açık Bırakacak! İslam Memiş Uyardı “Bu Tarihlere Dikkat Edin”

Altın Fiyatları Ağızları Açık Bırakacak! İslam Memiş Uyardı “Bu Tarihlere Dikkat Edin”

Altın fiyatlarında ki rekor yatırımcıların elini kolunu bağladı. Para ve altın piyasalarında uzmanlaşmış İslam Memiş konu hakkında konuştu. İşte İslam Memiş'in açıklamaları...

Küresel altın fiyatlandırmalarındaki yatay hareketli rağmen gram altın fiyatları yurt içinde artmaya devam ediyor. Rekorunu tazelemesi ile haftaya damgasını vuran gram altının, Dolar  - TL kurunun yüksek seyretmesi ile bu fiyatları eriştiği söyleniliyor. En son 793 TL’den satışı gerçekleşen gram altının şu an ki satışı 795 TL’den yapılıyor. Kendi rekorunu kıran gram altın yanı sıra çeyrek altın da bugün 1300 TL’den satışa sunuldu. Şu dönemler içerisinde 787 TL’den alıcısını bulan gram altın hakkında İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu.
 
Altına yatırım yapmış kişiler son 2 - 3 gündür Omicron varyantının ekonomide oluşturacak olduğu etkiye odaklanmışken; Fed toplantısına da gözlerini dikmiş durumdalar. Fed toplantısı hakkında halen bir açıklama olmadığı gibi gram altın rekoruna rekor katmaya devam ediyor. Altın fiyatlarında devam eden yatay hareketliliğe rağmen dolar - TL kurunun yüksek seyretmesi gram altının rekorunu tazelemesine sebep oldu. 793 TL olan gram altın 795 tl üzerine çıkarak gün başında rekorunu tazeledi. Çeyrek altın 1300 TL civarı alım - satıma devam ederken; tam altın ise 5 bin TL’lik barajı yıkarak geçti.

Altın Bu Süreçte Alınmalı mı Yoksa Satılmalı mı?


Para ve altın piyasaları doğrultusunda uzman olan İslam Memiş’in yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “ Şu zamana kadar sizlere sürekli alın tavsiyesi verdim. Ancak gidişat açıkça belli. sürekli bir şekilde yukarı yönlü hamleler gösteren bir kur ve altın piyasası karşımızda. Açıkça şunu söyleyebiliriz ki; şu anda bu piyasada dolar nereye gidiyorsa gram altında oraya gidiyor.” dedi.


Altın bu süreçte alınmalı mı yoksa satılmalı mı sorusuna İslam Memiş’in verdiği cevap ise şu şekilde oldu; “ Şu anda, şu süreçte altın, döviz ya da benzeri yatırım araçlarının alınabilir olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Eğer yatırımcılar kendilerine bir süre daha vakit tanıyabilirlerse, piyasadaki puslu durumun kaybolmasını beklerlerse; bence isabetli bir karar almış olabilirler.” sözlerini dile getirdi.

7 Aralık Altın Fiyatları

Gram Altın: 787,85
Cumhuriyet Altın: 5.051,00
Yarım Altın: 2.571,00
Çeyrek Altın: 1.282,00

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış