8 Aralık 2021 07:32 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:26

Artık Ekmek ve Yumurta Lükse Giriyor! Bim Yumurta ve Ekmek Fiyatlarını Duyanlar Arkasına Bakmadan Kaçtı

Artık Ekmek ve Yumurta Lükse Giriyor! Bim Yumurta ve Ekmek Fiyatlarını Duyanlar Arkasına Bakmadan Kaçtı

Yumurta ve ekmeğe gelen ardarda zam vatandaşları şoka uğrattı. Artık lüks tüketim kategorisinde yer alan ekmek ve yumurta tüketimine karşı vatandaş isyanda!

Yumurta ve ekmek tüketimi vatandaş için artık lüks kategoride yer alıyor! Gelen zamların ardı arkası kesilmedikçe vatandaşın isyanı gittikçe büyümeye devam ediyor.
10 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Odası’nın almış olduğu karar ile toplamda 230 gramlık ekmek artık 2,50 TL’den satılmaya başlandı. Lakin aradan kısa bir süre geçtikten sonra fırınlarda ekmeğin gramajı düşürülerek, fiyatlandırma 3 TL çıkartıldı.
 
TL - dolar kurunun yükselmesi nedeni ile başta ayçiçek yağ olmak üzere bir çok gıdanın fiyatlarına zamlandırma yapıldı. Zam üstüne zam gelen gıda sektöründe, yumurtanın fiyatlandırması adeta gram altının fiyatlandırması ile kapışır hale geldi. 35 TL’yi geçen yumurtanın fiyatının gram altına yetişmesine neredeyse ramak kaldı! Bazı marketlerde ise bir yumurta satışından elde edilen para 60 TL’yi buldu.


 
Yumurta ve ekmeğe gelen üst üste zamlar vatandaşların kahvaltı yapma ve yemek yeme imkanı da oldukça zorlaştırdı. Bim markete giderek ekmek ve yumurta satın alan bir vatandaş kasada kendisine kesilen fiş karşısında resmen şoka uğradı.
 
Kasım ayının başında 29.90 TL’den satışa sunulan 30’lu yumurta kolisi ardarda yapılan zamlar doğrultusunda ilk olarak 32 TL sonra ise 36 TL’den markette yerini aldı.

Bim markete giderek 4 tane ekmek ve 30’lu koli yumurta almaya giden kişinin 50 TL’ye yakın bir ücret ödemesi oldukça dikkat çekti. Ekmek ve yumurtaya bir ay boyunca hiçbir zaman gelmemesi durumunda her gün bir kişinin, bir yumurta ve bir ekmek tüketmesi aylık olarak 110 TL’ye mahal oluyor.
 
Ödediği ücret karşısında şaşkına uğrayan vatandaş, fişinin fotoğrafını çekerek sosyal medya üzerinde paylaştı. Oldukça şaşıran vatandaşın sosyal medya üzerinde attığı  gönderiye yorum yağmuru yağdı. Aynı fikirde bir çok vatandaşın bir araya geldiği bu gönderinin altında vatandaşlar resmen isyan etti. İlerleyen süreçte ekmek ve yumurtaya gelecek olan zammın sürekli gündeme getirilip, konuşulması gündemde kriz yaratmaya devam ediyor.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış