9 Aralık 2021 08:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:25

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Aşırı Soğuklar ve Kar Geliyor!

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Aşırı Soğuklar ve Kar Geliyor!

Bu hafta soğuk iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başlayacak. Özellikle o illerde yaşayan vatandaşlar donacak. Aşırı soğuk ve kar yağışı beklenen iller haberin devamında!

Yapılan son hava tahminlerine göre ülkenin genelinde yağışlı ve soğuk hava etkili olacak. Yurdun Doğu Anadolu Bölgesi`nin bazı yerlerinde yoğun kar yağışı beklenirken bazı yerlerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise ciddi şekilde düşecek. Ülkenin doğusundan girecek olan soğuklar, zaman içinde tüm ülkeyi etkisi altına alacak.


Bazı İllerde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!


Soğuk hava dalgası ile birlikte hava sıcaklıkları bazı illerde 0 derecenin altına inecek. Bu durum yüksek kesimlerde kar yağışına neden olacak. Hakkari, Muş, Ağrı, Kars, Erzurum, Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane illeri kar yağışı beklenen yerler arasında bulunuyor. Diğer yandan bu illerin alçak kesimleri ile yakın çevrede bulunan illerde sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Akdeniz Bölgesi`nın Toros Dağları bölümünde gök gürültülü şiddetli yağmur beklentisi var. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve taşkınlara karşı oldukça dikkatli olması gerekiyor.


Şiddetli Rüzgar Bu Hafta Da Devam Edecek!


Geçen haftadan bu yana devam eden ve can kaybına neden olan şiddetli rüzgar bu hafta da devam edecek. Güney kesimlerde çok şiddetli rüzgar beklenmiyor olsa da Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi`nde şiddetli rüzgar olasılığı çok yüksek. Bu bölgede yaşayan vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları gerekiyor. Çünkü şiddetli rüzgar sayesinde tekrar çatılar uçabilir, ağaçlar devrilebilir ve çevrede bulunan hafif eşyalar havalanabilir. Bu nedenle beklenmedik kazalar meydana gelebilir.


Havalar Tekrar Isınacak Mı?


Soğuk geçecek günlerin ardından tekrar hava ısınacak mı sorusu merak ediliyor. Yüksek bölgelerde hava sıcaklıklarında fazla değişiklik olması beklenmiyor, ancak şehir merkezlerinde ve ülke genelinde hafta sunundan itibaren sıcaklık yükselişi bekleniyor. Bu hafta sonu şiddetli soğuklar ve yağışlar yerini güneşli havalara bırakacak. Ancak bu sıcaklıkların pek uzun süreceği söylenemez. Aralık ayının ortasından itibaren tüm ülke tamamen kış havasına bürünecek ve pek çok il beyaza bürünecek. Kış havasını ve kar topu oynamayı özleyen vatandaşlar çok kısa bir süre sonra karın tadını doya doya çıkarabilecekler.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış