10 Aralık 2021 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:24

Şok Dolar Tahmini! Dünyaca Ünlü Banka Türkiye'de Yıl Sonunda Dolar Ne kadar Olacağını Açıkladı! Dolar Tahminleri Korkuttu

Şok Dolar Tahmini! Dünyaca Ünlü Banka Türkiye'de Yıl Sonunda Dolar Ne kadar Olacağını Açıkladı! Dolar Tahminleri Korkuttu

Dünyaca ünlü bankadan açıklama geldi! Dünyaca ünlü bankanın Dolar - TL kuruna yönelik açıklamaları vatadandaşları şoka uğrattı. İşte o banka ve açıklamaları!

Barclays’tan şok indirim vatandaşa duyuruldu! Gelecek olan iki toplantıda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın toplamda 300 baz puan daha indirim uygulayacağı açıklandı. Bu süreçte faizlerin ise %12 seviyesine indirileceği beklentiler arasında. Barclays; 2021 yılının sonunda Dolar -  TL  kurunun 14,30 seviyesinde yer alacağı öngörüsünde bulundu.
 


Barclays ekonomistlerinin geçtiğimiz günlerde yayınlamış oldukları bir araştırma raporunda; ülkenin 2018 yılına kıyasla kur şoklarına daha hazırlıklı hale geldiklerini açıklandı. Ancak 2018 yılından 2021 yılına kadar bütün metriklerinde herhangi bir iyileşme göstermediği verileri vatandaş ile paylaşıldı.
 
Bloomberg HT sitesinin yayınlamış olduğu habere göre enflasyon oranının önümüzdeki aylarda keskin bir şekilde yükselmesi bekleniyor. %30’lara kadar yükselmesi beklenen enflasyon oranını ekonomistler tarafından yorumlamaya açık bir hale geldi. Ekonomistlerin yorumlamaları ise dolarizasyonun bu şekilde yüksek kalmaya devam etmesini bekledikleri yönünde oldu.
 
Barclays 2021 yılının sonunda Dolar - TL kurunun 14,50 TL ulaşabileceğini; 2022 yılının ortasında ise Doların ortalama 16 TL’ye ulaşabileceğini iddia etti.
 
Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın önümüzdeki zamanlarda yapacak olduğu iki toplantıda; aralık ayında 200 baz puanlık bir faiz indiriminin beklendiğini belirtti. Ocak ayı içerisinde ekstra 100 baz puanlık İndirimin daha ekleneceği düşünülüyor.
 
Barclays, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın düşük faize yönelik söylemleri ile hangi rakama işaret ettiği konusunun kesinlikle belirsiz olduğunu; ancak banka tarafından planlanmış olan ilerleyen süreçte ki faiz indirimlerinin, yakın zamanda yapılacak iki toplantıda net bir şekilde belirlenebileceğini dile getirdi.

 
CREDIT SUISSE’IN PAYLAŞTIĞI TCMB RAPORUNUN DETAYLARI


Credit Suisse analistleri geçen hafta gerçekleşen yatırımcı toplantısı hakkında belirli analizlerde bulundular. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gerçekleştirmiş olduğu yatırımcı toplantısının sonucunda 16 Aralık tarihinde herhangi bir faiz indirimi olmama durumunun arttığını açıkça dile getirdiler.
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yardımcılığını yapan Mustafa Duman’ın ne kadar 16 Aralık tarihinde yapılacak olan toplantıya dikkat çekse de; bu toplantı kapsamında herhangi bir faiz indirimini yapılmaması durumunun artığı açıkça belirtti.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış