10 Aralık 2021 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:24

Milföy ile pide yapılır mı demeyin çünkü yapıldı! İşte lezzetli milföy pide tarifi

Milföy ile pide yapılır mı demeyin çünkü yapıldı! İşte lezzetli milföy pide tarifi

Çıtır çıtır lezzetli milföy pide tarifi ile parmaklarınızı yemeye hazır olun! Hem pratik hem lezzetli bu tarif ile misafirleriniz çatlayacak. Bu lezzetli milföy pide tarifi ise sadece burada!

Milföy pideyi hiç duydunuz mu? Milföyden tart yapılır, börek yapılır, tatlı yapılır ama pide pek de duyduğumuz bir şey değil gibi. Pide, kendine özel bir hamurdan yapılıyor olsa da milföy pidenin lezzeti bambaşka. Milföy pide için ihtiyacımız olan malzemeler işte bunlar…


Milföy Pide İçin Malzemeler


Milföy pide için elbette ki milföye ihtiyacımız var. 6 adet milföy işimizi görecektir. İç harcı için ise şu malzemeler gerekiyor:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1’er adet yeşil sivri biber ve kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz, tuz, karabiber
  • Kırmızı toz biber.


Üzerine serpiştirmek için ise rendelenmiş kaşar peyniri gerekiyor. Kaşar peynirin miktarı ise tamamen sizin zevkinize kalmış. Tüm bu malzeme miktarlarının 6 – 8 kişilik bir porsiyona ait olduğunu unutmayın.


Milföy Pide Tarifi


Tarifine gelecek olursak pek de zor bir tarif olmadığını söyleyebiliriz. 20 dakika pişme süresiyle oldukça pratik bir tarif.  İlk yapmanız gereken domatesleri güzelce rondodan geçirmek. Ardından kıymalı iç harca ekleyelim. Rondoyla soğanı, biberleri ve maydanozları incecik kıyıp iç harç karışımına ekleyelim. Akabinde baharatları, sıvı yağı, salçayı ekleyelim. Güzelce karıştırdıktan sonra kıymalı harcın sürülebilir kıvamda olduğundan emin olalım. Kıvamı, milföyü parçalamadan sürülebilir durumda olması için oldukça önemli.


Artık tarifimizde son aşamalara geliyoruz. Milföyleri paketten çıkarıp ortadan olacak şekilde ikiye bölelim. Hamur çözüldüğünde merdanemizle birkaç kez üzerinden geçerek milföyleri uzatalım. Uzattığımız milföylerin kenarlarını katlayarak pide görüntüsü vermeye çalışalım. Ardından iç kısımlarına harcımızdan 1 – 1,5 yemek kaşığı kadar koyup güzelce yayalım. Dilerseniz bu aşamada üzerine kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz, bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Rendelenmiş kaşar haricinde dilediğiniz herhangi bir malzemeyi de koyabilirsiniz. Son aşamamızda yumurtamızı çırparak pidemizin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda pidemizi pişirelim. Kızarana kadar pişirmemiz oldukça önemli. Piştikten sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış