12 Aralık 2021 08:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:23

Pazar Kahvaltılarının Vazgeçilmez Yiyeceği Menemeni Hiç Böyle Yemediniz! Enfes Menemen Tarifi İçin Kalem ve Kağıtları Hazırlayın!

Pazar Kahvaltılarının Vazgeçilmez Yiyeceği Menemeni Hiç Böyle Yemediniz! Enfes Menemen Tarifi İçin Kalem ve Kağıtları Hazırlayın!

En pratik ve en lezzetli menemen tarifi bu haberde! Pazar tatiline güzel başlamak için nefis menemen tarifi tüm detayları ile karşınızda! İşte o meşhur menemen tarifi!

Pazar sabahlarının en pratik ama en lezzetli yiyeceklerinden olan menemen tarifi sizlerle! Birçok çeşidi bulunan menemenin orijinal tarifini öğrenmek isteyenler, bu haber tam size göre! Pazar günü iş, okul ve haftanın yorgunluğu atmak isteyen herkes bu tarifi kolayca evlerinde yapabilirler. Ancak lezzeti ile damak çatlatan menemeni yaparken bazı noktalara özellikle dikkat etmek gereklidir. Bu noktalara dikkat edildiği takdirde parmakları yedirecek bir menemen yapacağınızdan emin olabilirsiniz. İş o meşhur pazar kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceği menemen tarifi!


Menemen Tarifi Malzemeleri


- İki yemek kaşığı sıvı yağ (İsteğe bağlı olarak tereyağı da atılabilir, hatta tereyağı menemeni daha lezzetli hale getirir)
- İki üç tane içleri temizlenmiş yeşil sivri biber
- Üç dört tane orta boy domates
- Yarım çay kaşığı tuz
- Üç tane yumurta (Sadece sarısı olursa daha güzel ama beyazı olsa da sorun olmaz)
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri


Menemen Tarifi Yapılışı


İlk olarak biberler ince ince doğranarak ve domatesler rendelenerek bir kenara alınır. Ardından sıvı yağ ya da tereyağı tavaya alınarak eritilir. Yağın içine önce biberler atılır ve kavrulmaya başlanır. Daha sonra kabukları soyulmuş ve rendelenmiş olan domatesler tavaya eklenir. Bu şekilde domates ve biberlerin iyice pişmesi beklenir. Ardından yumurtalar bir kaba kırılır ve bir miktar tuz atılarak iyice çırpılır. Çırpılan yumurtalar ağır ağır tavaya dökülmeye başlanır ve bu sırada menemen hızlı bir şekilde karıştırılır. Bu şekilde yapıldığı takdirde daha kıvamlı bir menemen elde edilecektir. Ardından tuz da ilave edilerek menemen bir miktar daha karıştırılmaya devam edilir. Yumurtaların piştiği anlaşılınca ocağın altı kapatılır. Dileyen kişiler ocağın altını kapatmadan rendelenmiş kaşar ilave edebilirler. Bu şekilde hazırlanan menemen tavada ya da ayrı ayrı tabaklarda servis edilebilir. Ancak menemenin soğumaması için tavasında yenilmesi daha güzel olacaktır.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış