12 Aralık 2021 19:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:23

Meteorolojiden Uyarı Geldi. 5 Günlük Hava Raporu Paylaşıldı. Kar ve Sağanak Yağış Geliyor. Hangi İller Soğuk Hava Etkisinde Kalacak?

Meteorolojiden Uyarı Geldi. 5 Günlük Hava Raporu Paylaşıldı. Kar ve Sağanak Yağış Geliyor. Hangi İller Soğuk Hava Etkisinde Kalacak?

Bu geceden itibaren tüm Türkiye'de hava sıcaklıları düşüşe geçiyor. Bazı yerlerde valilikler uyarılarda bulundu. Hangi illerde kar yağışı ve sağanak yağmur bekleniyor?

Son yapılan hava tahminlerinden sonra meteorolojiden uyarı geldi ve bazı bölgelerde yoğun yağış olacağı bildirildi. Kimi yerlerde kendisini kar ile görmeyecek olan yağış, kimi yerlerde de yağmur olacak görülecek. Uyarıya göre İzmir ve İstanbul başta olacak şekilde, yurdun batı kesiminde sağanak yağış olacak. Daha sonra yağışlı hava ülkenin diğer bölgelerine de yayılacak ve yüksek kesimlerde karlı havaya dönüşecek. Yani sıcak bir hafta sonundan sonra Türkiye`yi oldukça soğuk bir hava dalgası bekliyor. Soğuğun ve yağışın en şiddetli hissedileceği iller ve bölgeler neresi olacak? Bu soruların cevabı tüm detayları ile haberin devamında olacak.


Yarın Sağanak Yağış Bazı Yerlerde Etkili Olacak!


Pazar gününden itibaren başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde sağanak yağış etkili olması bekleniyor. Bu nedenle İstanbul valiliği, gece yarasından itibaren etkili olacak yağış için vatandaşlara uyarılarda bulundu. İstanbul dışında Kocaeli, Muğla, Tekirdağ, Burdur, Kırklareli, Denizli, Çanakkale, Aydın, Bursa, Uşak, Yalova, İzmir, Balıkesir, Antalya ve Manisa illerinde sağanak yağış beklentisi var. Bu illerde yaşayan vatandaşlar yıldırım düşmelerine, sellere ve taşkınlara karşı dikkatli olarak tedbirlerini almalıdırlar. Bu yağışların ara ara olmak üzere yaklaşık olarak 5 gün kadar etkili olması bekleniyor. Yani önümüzdeki hafta içi, yurdun büyük bir bölümü yoğun ve sağanak yağışa teslim olacak.


Sağanak Yağış, Bazı Yerlerde Yerini Kar Yağışına Bırakacak!


Ülkeyi hafta içinde teslim alacak olan soğuk hava bazı yerlerde sağanak yağış şeklinde olacak, ancak yüksek kesimlerde ise sağanak yağış yerini kar yağışına bırakacak. Yurdun batı bölümünden girecek olan soğuk ve yağışlı hava, ülkenin doğusuna doğru hızlı bir şekilde ilerleyecek. Doğunun yüksek kesimlerinde soğuyan hava kar yağışı bırakacak. Bu nedenle yolculuk yapacak vatandaşlar özellikle karlı havaya dikkat etmelidir. Çünkü yollarda gizli buzlanma ile çok sayıda kaza meydana gelebilir. Ayrıca diğer vatandaşların da yoğun soğuğa karşı tedbir almaları yararlı olacaktır.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış