15 Aralık 2021 18:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:21

Benzin Almaya Para Yetmeyecek! Litresi Tam 20TL Olacak! Arabası Olan Satıp Otobüse Binecek! Otobüs Fiyatlarına Zam Gelecek!

Benzin Almaya Para Yetmeyecek! Litresi Tam 20TL Olacak! Arabası Olan Satıp Otobüse Binecek! Otobüs Fiyatlarına Zam Gelecek!

Benzin fiyatları ile ilgili Remzi Özdemir'den şok iddia geldi. Benzin 15-20 lira olacak dedi yer yerinden oynadı. Peki bu iddia gerçek olacak mı?

Son birkaç aydır akaryakıt fiyatlarına hiç durmadan zam geliyor. 30 kuruş, 40 kuruş, 50 kuruş derken gelen zamlar birikti ve benzin fiyatı 10 lirayı geçti. Merkez Bankası faiz kararları ve döviz kuru da bu durumun meydana gelmesinde çok etkili oldu. Uzmanların yapmış oldukları araştırmalara göre akaryakıt zamlarının devam edeceği görüşü hakim durumda. Çünkü dünya üzerinde petrol dolar üzerinden satılmaktadır. Türk Lirası sürekli değer kaybettiği için de petrole daha fazla para ödemek zorunda kalmaktadır. Devlet her ne kadar petrole verilen paranın bir kısmını kendinden karşılıyor olsa bile döviz kurunun aşırı şekilde yükselmiş olması bir süre sonra halkın cebine yansıyor. Son olarak Remzi Özdemir yapmış olduğu açıklamalar ile de bu konuyu dile getirmişti. İşte ekonomist Remzi Özdemir`in açıklamaları!


Benzin Önce 15 Lira Olacak Sonra 20 Liraya Dayanacak!


Ekonomist Remzi Özdemir yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme bomba gibi oturdu. Bu isim, benzinin litre fiyatının çok yükseleceğini söyledi. Hatta ilk olarak benzinin litre fiyatının 15 liraya, daha sonra ise 20 liraya çıkacağını iddia etti. Avrupa ülkelerinde benzinin 1.5 euro olduğunu vurgulayan Remzi Özdemir, bizim ülkemizde de yakında bu fiyatlardan satılacağını aktardı. Devletin ÖTV indiriminden bir süre sonra vazgeçeceğini ve benzinin litre fiyatının hızla yükseleceğini söyledi.


Arabalar Garajlarda Yatmak Zorunda Kalacak, Herkes Toplu Taşıma Araçlarına Binecek!


Benzin fiyatları eğer beklendiği şekilde artış gösterirse insanlar araçları ile bir yere seyahat etme oranlarını ciddi şekilde azalacaklar. Çünkü arabası olan vatandaşların çoğunun ekonomik gücü böyle bir şeyi kaldırmaya hazır değil. İnsanlar artık bir yerden başka bir yere giderken, iş yerlerine giderlerken toplu taşıma araçlarına yönelecekler. Toplu taşıma ücretleri de doğal olarak artacak, ancak özel araçla seyahat etmekten yine çok uygun olacak. Çok yakın bir zamanda ünlü ekonomist Remzi Özdemir`in iddialarında haklı çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Umudumuz o ki bu iddia doğru çıkmasın.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış