15 Aralık 2021 20:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:21

Dünyada En Çok Konuşulan Dilleri Biliyor Musunuz? Listede Hangi Ülkenin Dilleri Yer Alıyor? Bu Dilleri Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Dünyada En Çok Konuşulan Dilleri Biliyor Musunuz? Listede Hangi Ülkenin Dilleri Yer Alıyor? Bu Dilleri Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Dünyada en çok hangi dilin konuşulduğunu biliyor musunuz? Türkçe dünyada en çok konuşulan diller arasında yer alıyor mu? İşte karşınızda dünyanın en çok konuşulan dilleri!

Dünyada yaşayan yaklaşık olarak 8 milyar insan bulunmaktadır. Bu insanlar birbirinden farklı ülkelerde hayat sürmektedirler. Tabi bu insanların konuştukları diller de birbirinden çok farklı olmaktadır. Örneğin; Türkiye`de yaşayan insanlar Türkçe, Almanya`da yaşayan insanlar Almanca ve İspanya`da yaşayan insanlar İspanyolca konuşurlar. Dünya üzerinde bunlar gibi yüzlerce farklı dil bulunmaktadır. Peki bu kadar dil arasında dünyada en çok hangi diller konuşmaktadır? Bu sorunun cevabını merak eden ve araştırma yapan Almanya merkezli bir araştırma şirketi, ortaya dünyanın en çok konuşulan dilleri listesini çıkarmıştır. İşte listede yer alan diller!


Listenin İlk Sırasında İngilizce Yer Alıyor!


Evrensel bir dil haline gelen İngilizce, dünyada en çok konuşulan dillerin başında yer alıyor. Ana dili İngilizce olanlar ile ikinci dili İngilizce olanlar incelendiğinde 1 milyar 348 milyon civarında oldukları tespit edilmiştir. Yani neredeyse dünyada yaşayan her 7 insandan 1 tanesi İngilizce konuşuyor. Bu dili konuşlan illerin başında ise doğal olarak İngiltere bulunuyor, daha sonra ise ABD yer alıyor.


Listenin Geri Kalan Bölümünde İse Şu Diller Yer Alıyor!


Dünyada en çok konuşulan diller listesinden İngilizce`den sonra Çince yer alıyor. Dünyanın en kalabalık olan ülkesinde konuşulan bu dili, yaklaşık olarak 1 milyar 120 milyon insan konuşuyor. Listenin üçüncü sırasında yer alan dil ise Hintçe. Hindistan ülkesinin nüfusu da 1 milyar üzerindedir. Ancak bu ülkede farklı milletlerden ve kökenden insanlar yaşadığı için hemen hemen yarısı farklı dillerse konuşmaktadır. Yani yaklaşık olarak 600 milyon insan dünyada Hintçe konuşmaktadır. Listenin dördüncü sırasını insanlara ilginç gelecek olsa da İspanyolca alıyor. İspanyolca dili dünya üzerinde yaklaşık olarak 543 milyon kişi tarafından konuşuluyor. Bunun belki de en büyük sebebi Endülüs devletinin bir zamanlar Avrupa kıtasında hüküm sürmesi olabilir. Listenin beşinci sırasında 274 milyon insanla Arapça, altıncı sırasında 268 milyon insanla Bengalce ve listenin yedinci sırasında 267 milyon insanla Fransızca yer alıyor.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış