16 Aralık 2021 17:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:21

Bankaların Emekliye Vereceği Promosyon Ücretleri Artmaya Devam Ediyor! Ortalık Çok Kızıştı! Bakın Bankalar Ne Kadar Promosyon Veriyor!

Bankaların Emekliye Vereceği Promosyon Ücretleri Artmaya Devam Ediyor! Ortalık Çok Kızıştı! Bakın Bankalar Ne Kadar Promosyon Veriyor!

Bankalar emeklilere ne kadar promosyon vereceklerini açıkladı! 13 milyon emekliyi sevindiren haberde kimin ne kadar promosyon ücreti alacağı da yer alıyor. İşte bankaların verecekleri promosyon ücretleri!

Bankalar kendilerine daha çok sayıda müşteri çekmek için promosyon uygulamasına devam ediyorlar. Bu uygulamanın ilk çıktığı dönemlerde yoğun bir ilgi oluşmuş ve bankalar birbirleri ile adeta kıyasıya bir yarışa girmişlerdi. Bu sayede emekliler, emeklilik maaşlarını sözleşme yaparak bazı bankalardan sözleşme süresi boyunca çekmeye başladırlar. Son yıllarda ise emekliye promosyon konusu tekrar popüler hale geldi. Bankalar yine müşteri çekmek için birbirleri ile yarışmaya başladılar. Promosyon ücretlerinde ciddi bir artışa gittiler ve herkesin maaş oranına göre promosyon vermeye başladılar. Son olarak ise emekli vatandaşları sevindirecek bir haber geldi.


En Yüksek Promosyon Ücreti Ne Kadar Oldu?


Yaklaşık olarak 13 milyon emekliyi sevindiren müjde geldi ve en yüksek promosyon ücreti belli oldu. Daha önceki bankaları ile sözleşmesi dolan emekliler, tekrar sözleşme yenildiklerinde ya da başka bankalar ile sözleşme yaptıkları zaman en çok 2.500 lira almaya hak kazanacaklar. Belli bir miktarın üzerinde maaş alan emekliler yeni promosyon alma hakları geldiği zaman bu ücreti alabilecekler. Diğer maaşa sahip olan emekliler ise kendi maaşlarına orantılı şekilde bankalardan promosyon alabilecekler. Verilecek olan ücretler bankaların politikalarına göre de değişiklik gösterebilmektedir.


Emekli Maaşlarına Göre Alınacak Olan Promosyon Ücretleri!


Aylık 1500 TL altında maaş alan emekliler bankalardan 675 TL alacaklar, ancak 1500 alanlar bu fiyata dahil olmayacaklar ve biraz daha fazla ücret alacaklar. Aylık 1500 TL ve 2500 TL maaş alan emekliler 850 TL alacaklar. Aylık 2500 TL üzeri maaş alan emekliler 1000 TL alacaklar. Bu ücretler verilen minimum promosyon parası olacaktır. Bankaların kendi para politikaları da verilecek olan ücretin daha üst seviyelere çıkmasını sağlayacaktır. Çünkü yeni emeklilere ulaşmak isteyen bazı bankalar, emeklilere daha çok promosyon ücreti vererek müşteri yakalamaya çalışmaktadırlar. Bu konuda ilk adımı atan ise Akbank oldu. Akbank, yapmış olduğu açıklama ile birlikte 2500 liraya kadar emeklilere promosyon ücreti vereceklerini duyurdu.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış