16 Aralık 2021 20:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:21

Camdaki Kız Nalan Bekaret Testi Yaptırmıştı! Burcu Biricik İlk Kez Açıklama Yaptı!

Camdaki Kız Nalan Bekaret Testi Yaptırmıştı! Burcu Biricik İlk Kez Açıklama Yaptı!

Ekranların sevilen dizisi Camdaki Kız’ın baş karakterlerinden Nalan’ı canlandıran, başarılı oyuncu Burcu Biricik, dizideki ‘bekaret testi’ testi ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.


Gülseren Budayıcılıoğlu’nun yazmış olduğu kitaptan uyarlanan Camdaki Kız adlı dizi, dikkat çekici sahneleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. İzleyiciler tarafından sıkı bir şekilde takip edilen dizinin baş karakteri olan Nalan’ın, bekaret testi ile ilgili sahnesi tartışmalara neden oldu. Nalan karakterine hayat veren, güzel ve bir o kadar başarılı oyuncu Burcu Biricik, oldukça ses getiren bu sahne ile ilgili sessizliğini bozarak ilk kez açıklama yaptı.

YouTube programlarından olan Teras Noir’e konuk olarak katılan Burcu Biricik, bekaret testi sahnesine dair konuştu. Biricik, sahneye dair gelen tepkilere ve eleştirilerin bir kısmına katıldığını dile getirdi. Ancak bu konuların konuşulmasının ve tartışılmasının da gerekli olduğunun ve güzel olduğunun altını çizdi. Bununla beraber, bu tarz rollerde başka kadınların da oynamasının gerekli olduğunu vurguladı.

Dizide Ne Olmuştu?

Dizinin ana karakteri olan Nalan (Burcu Biricik), annesi Feride Hanım’ın zoruyla jinekoloğa götürülmüştü. Feride Hanım’ın isteğiyle Nalan, zorla bekaret testine tabi tutulmuştu. Bu sahneyle beraber, bir başka sahne daha dizide yer almıştı. Nalan, annesi Feride’nin zoruyla, çocuk yaştayken de aynı şeye maruz bırakılmıştı.

Bu sahneden sonra, diziye özellikle sosyal medya üzerinden oldukça büyük tepki geldi. Sosyal medyada özellikle, bekaret testinin kadın bedenini metalaştırdığı, böyle bir sahnenin eril düşünceyi beslediği dile getirildi. Kadın bedeni üzerinde kurulan iktidarın, bu tarz sahnelerle beslendiğini düşünenler, diziye ağır eleştirilerde bulundular. Dizide gösterilen sahnenin, apaçık bir cinsel şiddet olduğunun altını çizen sosyal medya kullanıcıları, bu durumun normalleşmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladılar.

Daha önceki yıllarda ekranlara gelen Adını Feriha Koydum isimli dizide de, aynı konu gündeme gelmişti. Senaryoda benzer bir şekilde, karaktere zorla bekaret testi yapılacaktı. Ancak oyuncu Hazal Kaya, bu durumu normalleştirmemek adına, bu sahneyi oynamayı reddetti ve bu şekilde sahne senaryodan kaldırılmıştı.

Etiketler

Dizi Haberleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış