17 Aralık 2021 09:34 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:21

Kuzey Kore'de Yas İlan Edildi! 11 Gün Boyunca Gülmek Yasaklandı!

Kuzey Kore'de Yas İlan Edildi! 11 Gün Boyunca Gülmek Yasaklandı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Kuzey Kore'de şok edici kararlar alınmaya devam ediyor. Eski lider Kim Jong İl'in ölümünün tam 10. yıl dönümü sebebiyle Kuzey Kore vatandaşları 11 günlük yas ilan etti. Bu yasta katı kurallar yer alarak gülmek bile yasaklandı.

1994'ten 2011'e kadar Kuzey Kore'nin ikinci yüksek lideri olan Kim Jong-il'in ölüm yıldönümü nedeniyle yas tutulmaya başlandı. 70 yaşında vefat eden Jong-il için normalde on gün yas tutulsa da ölümünün onuncu yıl münasebetiyle bu yıl fazladan 24 saat daha eklendi.

YAS DÖNEMİNDE KUTLAMA DA, CENAZEDE AĞLAMA DA YASAK
Kuzeydoğu sınır kenti Sinuiju'dan Radio Free Asia'ya konuşan bir kişi, ''bu süre zarfında alkol almamalıyız, gülmemeliyiz ve etkinliklere katılmamalıyız. Geçmişte yas döneminde içki içen birçok kişi tutuklandı ve ideolojik suçlular olarak muamele gördü. Aldılar ve bir daha hiç görülmediler. Yas dönemine denk gelen insanlar kendi doğum günlerini bile kutlayamazlar, ailelerinden biri ölse bile yüksek sesle ağlayamazlar'' dedi.

Kim Jong-un 'tehlikeli kanser' demişti! Kuzey Kore K-Pop izledikleri için en az 7 kişiyi infaz etti
Kaynağa göre halk, Kim Jong-il'in yas süresinin, Kim Il-sung'un yas süresi gibi bir haftaya kısaltılmasını isterken yaşayan insanların iki insanın yasını ömür boyunca tutmak zorunda kalmaktan şikayet ettikleri belirtildi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış