18 Aralık 2021 12:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:20

Bu Börek Düşmanı Dost Dostu Düşman Yapar! Ev Yufkasıyla Yapılan Çıtır Çıtır Börek Tarifi!

Bu Börek Düşmanı Dost Dostu Düşman Yapar! Ev Yufkasıyla Yapılan Çıtır Çıtır Börek Tarifi!

Bu böreğin çıtırtısı fizandan duyuluyor! Daha önce yemiş olduğunuz tüm börekleri unutun! Çünkü bu börek çok başka! İşte çıtır çıtır ev yufkasıyla börek tarifi!

Böreğin birçok çeşidi vardır ve hepsi insanlar tarafından beğenilerek yenir. En çok yapılan böreklerden bir tanesi ise ev yufkası ile yapılan çıtır çıtır börek tarifidir. Vereceğimiz bu börek tarifi ile birbirine düşman olanlar dost, dost olanlar ise düşman olurlar. İşte ev yufkasıyla yapılan çıtır çıtır börek tarifi!


Çıtır Çıtır Börek Tarifi Malzemeleri


- Altı tane yufka
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı sirke
- Üç yemek kaşığı un

İç harcı için malzemeler;

- Dört beş tane orta boy patates (Dileyenler başka bir malzeme de kullanabilirler)
- İki yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tane soğan
- Bir tatlı kaşığı nane
- Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
- Bir çay kaşığı karabiber
- Tuz

Üzeri için;

- Yumurta


Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı


İlk olarak patatesler haşlanır ve küçük küçük doğranır. Ardından soğan rendelenerek ya da ince ince doğranarak sıvı yağ ile tavada kavrulur. Üzerine haşlanan patates, tuz, nane, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber ve karabiber eklenerek tekrar kavrulur. Daha sonra iç harç soğumaya bırakılır. Sonra yufka için sos hazırlanır. Sıvı yağ, un, sirke ve tuz karıştırılır. Ardından yufkalar teker teker serilir ve yarısına hazırlanan sostan dökülerek fırça ile yayılır. Sonra yufka ikiye katlanır ve dökülen sos yufkanın her yerine yayılır. Daha sonra yufka 6 eşit parçaya bölünür ve içi patatesli harç ile doldurulur. Sigara böreği şeklinde tüm yufkalar sarılarak altı yağlanan pişirme tepsisine alınır. Son olarak tüm böreklerin üzerine çırpılan yumurta fırça ile sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. İsteyen kişiler, yumurtayı böreklerin üzerine sürdükten sonra susam ya da çörek otu da ekleyebilirler. Fırından çıkan börekler ilk sıcağı çıktıktan sonra sıcak sıcak servis edilirler.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış