20 Aralık 2021 08:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:19

Sabah Kahvaltıları İçin En Pratik Lezzet Olan Krepi Bir De Böyle Deneyin! En Hafif ve En Lezzetli Krep Tarifi!

Sabah Kahvaltıları İçin En Pratik Lezzet Olan Krepi Bir De Böyle Deneyin! En Hafif ve En Lezzetli Krep Tarifi!

Sabah kahvaltısı hazırlamak için yeterli zamanınız yoksa pratik ve lezzetli olan krepi deneyebilirsiniz. En basit ve en lezzetli tarifi ile harika krep bu haberde!

Sabah kahvaltısı için en hafif hamur işi olması nedeniyle krep çok fazlaca yapılır. Ayrıca krep yapma süresi birçok yiyeceğe göre daha çabuk olur. Bu nedenle insanlar sık sık sabah kahvaltılarında krep yapıp tüketirler. Ülkemizdeki bölgelerde değişik isimlerle anılan bu lezzetin en bilindik ismi kreptir. Diğer isimle yapılan kreplerin hepsinin malzemesi ve yapılma tekniğini aynıdır. İşte bu tarifte size sabah kahvaltıları için en hafif ve en lezzetli krep tarifi vereceğiniz. İşte krep malzemeleri ve yapılışı!


Krep Tarifi Malzemeleri


- İki tane yumurta
- İki su bardağından birazcık az un
- İki su bardağı süt (istenenler bir su bardağı su ve bir su bardağı süt şeklinde karışım yapabilirler.)
- Bir çay kaşığı tuz
- Krep tavasının altına sürmek için çok az sıvı yağ


Krep Tarifi Yapılışı


Krep tarifi yapılışı olarak en kolay yiyeceklerden bir tanesidir. Evlerinde malzeme olan herkes bu tarifi kolay bir şekilde yapabilir. İlk olarak krep hamurunu elde etmek için derin bir kap alınır. Daha sonra kabın içine un ve süt atılır. Un ve süt hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı yardımı ile karıştırılır. Ardından elde edilen hamura iki tane yumurta kırılır ve tekrar çırpıcı yardımı ile karıştırılmaya devam edilir. Kek hamuru kıvamına göre biraz daha sıvı hamur elde edilinceye kadar karışma işlemi yapılır. Daha sonra yapışmaz teflon tavaya birkaç damla sıvı yağ damlatılır ve teflon tavanın tabanına yayılır. Burada fırça kullanmak yayı eşit bir şekilde tavaya yaymanıza yardımcı olacaktır. Sonra krep hamurundan bir kepçe alınarak tavaya dökülür. Tavaya dökülen tamam eşit miktarda tavaya yayılır. Birkaç dakika pişen krep hamuru ters çevrilerek diğer tarafı pişirilir. Her iki yüzü hafif şekilde kızarana kadar pişirme işlemine devam edilir. Tüm hamurlar bu şekilde pişirildikten sonra krepler servis edilebilir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış