20 Aralık 2021 23:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:19

Telegramdan Devrim Niteliğinde Yenilik! Mesajlara Spoiler Uyarısı Ekleniyor! Kullanıcılar Bu Özellik İle Artık Rahata Erecek

Telegramdan Devrim Niteliğinde Yenilik! Mesajlara Spoiler Uyarısı Ekleniyor! Kullanıcılar Bu Özellik İle Artık Rahata Erecek

Telegram, sektördeki yenilikçi tavrını sürdürmeye devam ediyor. Bu kez, mesajlarda yer alan spoilerları engellemek için atılım yapan Telegram, bir çok kullanıcının yüzünü güldürmeyi başardı.

Son yıllarda kullanımı bir hayli yaygınlaşan, popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, yeni bir özelliğe daha imza atıyor. Spoiler içeren mesajları gizleme özelliği getirmeyi hedefleyen Telegram, kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.

Spoiler, özellikle film ve dizilerin önemli ayrıntılarını paylaşarak, kişide yaratacağı etkinin azalmasına ve alacağı hazzı düşürmesine neden olan içerikler anlamına geliyor. İzlediği dizinin, yeni çıkan bölümündeki önemli bir sahneyi, henüz izlemeden arkadaşlarından veya sosyal medyadan öğrenmek, çoğu kişi için oldukça sinir bozucu bir durum. Çoğu sosyal medya kullanıcı bu duruma özellikle dikkat etmeye çalışırken, bazı kişiler spoiler içerikleri ulu orta paylaşarak, tat kaçırabiliyor. Anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan Telegram ise bu tip durumların önüne geçebilmek için yeni bir özellik geliştirmek için çalışıyor.

Telegram, süprizi bozacak spoiler içerikli mesajları ayırt edebilmek için yeni teknikler geliştiriyor. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan uygulama, yazılan mesajın üzerine basılı tutulduğunda, karşınıza seçenekler çıkartıyor. Burada girdiğiniz metni biçimlendirebilmeniz için bazı özellikler mevcut. Bunların yanına bir de ‘spoiler’ butonunun eklenmesi planlanıyor. Bu şekilde, eğer siz bir film ya da diziyle ilgili spoiler verebilecek bir metin paylaşacaksanız, bu butona tıklayarak bunu belirtebileceksiniz. Böylece karşı taraf, paylaştığınız mesajı direkt olarak okumayacak ve sürpriz bozulmayacak. Eğer ki, spoiler olmasına rağmen okumak isterse, uyarıyı dikkate alarak orijinal metni görebilecek.


Telegram, henüz yaptığı çalışmalarda spoiler içerikleri otomatik olarak gizleme aşamasına gelemedi. Bu nedenle, spoiler içeriklerinin görülmesi, şimdilik kullanıcının insafına bırakılmış bir durum. Yani eğer içerik paylaşan, mesajı atan kişi, ‘spolier’ butonunu tıklamazsa, içerik açık bir şekilde görüntülenecek. Bu nedenle Telegram’ın doğrudan ‘spoiler’ içeren mesajları gizleyebilme yetkisi hala yok. Ancak Telegram bu konudaki çalışmalarını bir ileri seviyeye taşıyabilir. Henüz yeni bir durum olduğundan, zaman içerisinde nasıl bir noktaya evrileceği tam net olmayan bu özelliğin, yine de kullanıcılar için olumlu bir tarafı olduğunu belirtmek gerek.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış