21 Aralık 2021 17:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:18

Çayın Yanına Ağızda Eriyen Lezzet Mozaik Pasta Tarifini Bir De Böyle Deneyin! Cevizli Mozaik Pasta Tarifi!

Çayın Yanına Ağızda Eriyen Lezzet Mozaik Pasta Tarifini Bir De Böyle Deneyin! Cevizli Mozaik Pasta Tarifi!

Görüntüsü ve lezzetiyle insanları cezbeden mozaik pasta tarifi hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu pastanın yapımı hem kolay hem de ucuz! İşte lezzetli bir mozaik pasta tarifi!

Akşam çayları için tarif arayanlar mozaik pasta tarifimize bakabilirler. Çünkü bu tatlı hem çok hafif hem de çok lezzetli hem de yapımı çok kolay. Az bir malzeme ile çok kısa bir süre içinde lezzetli bir pasta yapmak bu tarif ile mümkün. Bu mozaik pastayı yerken bunu ben mi yaptım diyeceksiniz. Her evde bulunabilen ve her markette olan bu malzemelerden güzel bir pasta yapmak için kolları sıvayın. İşte karşınızda en güzel cevizli mozaik pasta tarifi!


Cevizli Mozaik Pasta Tarifi Malzemeleri


- 300 Gram petibör bisküvi ( yaklaşık olarak bir pakete denk geliyor)
- Bir su bardağı süt
- Üç yemek kaşığı dolusu kakao
- Beş yemek kaşığı dolusu toz şeker
- Üç yemek kaşığı dolusu tereyağı ya da margarin
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı olarak fındık ya da fıstık gibi ürünler de kullanılabilir.)


Cevizli Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı


Cevizli mozaik pasta tarifi için malzemeler bir kenara alınır ve uygun bir kap seçilir. İlk olarak bisküviler çok fazla ufalamadan kırılır. Ancak burada bisküvilerin taze olmasına dikkat etmek gerekir. Daha sonra tereyağı ya da margarin bir tavada eritilir. Eritilen yağ, ayrı bir kaba alınarak süt, kakao ve şeker ile karıştırılır. Elde edilen karışım, ufak ufak ezilmiş bisküvilerin üzerine ilave edilir. Ardından kakaolu karışım ve bisküvilerin olduğu kaba bir su bardağı dövülmüş ceviz eklenir. Tüm malzemeler el yardımı ile karıştırılır. Ancak karıştırma işlemi yapılırken malzemeleri fazla mıncıklamamak gerekir. Tüm malzemeler iyice özdeşleştikten sonra kapta bulunan mozaik pasta harcı streç filme alınır. Sarılan mozaik pasta harcına rulo şekli verilir. Hatta uygun bir kalıp varsa onun içine yerleştirilebilir. Çünkü donduktan sonraki şekli kalıp sayesinde daha düzgün olacaktır. Mozaik Pasta daha sonra bu şekilde buzluğa atılır ve birkaç saat kadar donması beklenir. Ardından donan mozaik pasta dilimlenerek servis edilir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış